Europa League

Ήταν πάνω από τις δυνάμεις του ΑΠΟΕΛ (video)

Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση στις Βρυξέλλες ο ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι πάλεψαν, όμως είδαν την Άντερλεχτ να στέκεται καλύτερα και να «καθαρίζει» την πρόκριση με γκολ του Ατσεαμπόνγκ, 1-0.

Μπλόκο στον ΑΠΟΕΛ έβαλε η Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι επικράτησαν 1-0 και στις Βρυξέλλες (1-0 και το πρώτο ματς) κόντρα στους Κύπριους και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League.

Τυχερή που έβγαλε το ημίχρονο με το «μηδέν» στην άμυνα ήταν η ομάδα του Κρίστιανσεν. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ κι έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» παρέμεναν ζωντανοί.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος όμως οι Βέλγοι έφτασαν σβηστά στο γκολ με τον Ατσεαμπόνγκ στο 65’. Από εκεί και πέρα, οι Κύπριοι πίεσαν όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.


Το ματς:



Τύχη… βουνό είχε ο ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Όχι μία, ούτε δύο αλλά συνολικά πέντε σημαντικές ευκαιρίες έβγαλε η Άντερλεχτ για να ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα του Κρίστιανσεν ήταν σαν να μην είχε κατέβει στο γήπεδο και χάρη στην αφέλεια των Βέλγων στην τελική προσπάθεια έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στις Βρυξέλλες.

inner

Δειλά-δειλά, οι Κύπριοι άρχισαν να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να «παγώσουν» τον ρυθμό των γηπεδούχων. Μετά το μισάωρο κι αφού άρχισε να λειτουργεί καλύτερα αμυντικά, ο «θρύλος» κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και πήρε ανάσες στην άμυνα. Πάντως, η Άντερλεχτ δεν αγχώθηκε καθόλου στα μετόπισθεν και στο φινάλε του ημιχρόνου ανέβασε ξανά ρυθμό, αλλά για πρώτη φορά στο παιχνίδι βρήκε κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Βάτερμαν.

Άλλη ομάδα ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Κύπριοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο, κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους και δεν επέτρεψαν στην Άντερλεχτ να τους ενοχλήσει. Οι Βέλγοι κατάφεραν να αγκαλιάσουν την πρόκριση φτάνοντας εύκολα στο γκολ, με τον Ατσεαμπόνγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (65’).

inner

Τα πάντα έδειχναν πως είχαν κριθεί όμως οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν το έβαλαν κάτω. Η ομάδα του Κρίστιανσεν πίεσε όσο μπορούσε και κράτησε σε εγρήγορση την αντίπαλη άμυνα, με τους παίκτες της Άντερλεχτ παρότι είχαν δύο γκολ αβάτζο να κάνουν καθυστερήσεις.




Οι συνθέσεις:



Άντερλεχτ (Ρενέ Βάιλερ): Ρουμπέν, Κάρα, Σπάγιτς, Ναγιάρ, Τσίπτσιου, Άπια, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Στάντσιου (64’ Ατσεαμπόνγκ), Τεόντορτσικ (75’ Τελίν), Ανί

Στον πάγκο: Ντεσάχτ, Μπρούνο, Νόιτινγκ, Μπεκ, Ομπράντοβιτς

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Αρτυματάς, Εμπεσίλιο (57’ Γιαμπερέ), Γιαννιώτας, Μπαράλ (78’ Βάντερ), Ντε Καμάργκο (73’ Μπερτόλιο), Σωτηρίου

Στον πάγκο: Χριστοφόρου, Αλεξάνδρου, Αλωνεύτης, Πάρντο

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Γήπεδο: Κονστάντ Βάντεν Στοκ (Βρυξέλλες)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x