Champions League

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός

Τελείωσαν τα βάσανα για τον Ολυμπιακό. Η Γιουβέντους χωρίς να πατήσει γκάζι έφυγε με το «διπλό» απ’ το Φάληρο (0-2) και οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να τα δώσουν όλα για το πρωτάθλημα.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Γιουβέντους ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 2-0 από τους μπιανκονέρι στο Φάληρο και δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν όπως θα ήθελαν.

Το σκορ στο «Καραϊσκάκη» άνοιξε στο 15ο λεπτό ο Κουαδράδο σε ένα σημείο όπου η Γιουβέντους δεν ήταν καλύτερη, όμως βρήκε το ρήγμα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι Περαιώτες παρότι κινδύνεψαν δεν δέχτηκαν δεύτερο τέρμα, όμως απ’ την άλλη δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής ρίσκαρε περισσότερο και οι Πειραιώτες ήταν πιο απειλητικοί. Στο 82’ θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει, όμως ο Μπεν στάθηκε άτυχος αφού η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι και στο 90’ ήρθε και η χαριστική βολή ύστερα από σουτ του Μπερναντέσκι από πλάγια θέση.


Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0
(59’ Αλκάθερ, 90’+1’ αυτ. Ματιέ)

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2
(15’ Κουαδράδο, 90’ Μπερναρντέσκι)

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μπαρτσελόνα 14 (9-1)
Γιουβέντους 11 (7-5)
Σπόρτινγκ Λισαβόνα 7 (8-9)
Ολυμπιακός 1 (4-13)


Το ματς:


Σε αρκετά safe ρυθμό πήγαν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Γιουβέντους πάντως πίεσαν τις πρώτες πάσες και χάλασαν την ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Τελικά, οι μπιανκονέρι ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν κενό κι έπειτα από μακρινή μπαλιά του Ματουϊντί ο Σάντρο μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε στον Κουαδράδο το 1-0 στο 15’.

inner

Οι ερυθρόλευκοι αν και προσπάθησαν τελικά δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Σέζνι. Η ομάδα του Αλέγκρι πήρε το κέντρο και ήλεγξε το παιχνίδι ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκε το άγχος των παικτών των Πειραιωτών, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε απαντήσει στο 41’ με τον Τζούρτζεβιτς, όμως ο Σέζνι κράτησε το «μηδέν» με το πόδι ύστερα από κεφαλιά και τελικά η Γιουβέντους μπήκε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Πιο «ανοιχτό» ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός ρίσκαρε κι έψαξε περισσότερο το γκολ. Κυρίως με επιθέσεις από την δεξιά πτέρυγα, οι ερυθρόλευκοι πατούσαν στην περιοχή, όμως είτε δεν μπορούσαν να βρουν την τελική πάσα είτε δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Σέζνι, όπως στη φάση του 58ου λεπτού με τον Μάριν. Από την μεριά της, η Γιουβέντους έψαχνε τα κενά στις αντεπιθέσεις, όμως οι αμυντικοί των γηπεδούχων ήταν άψογοι στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν έδωσαν δικαιώματα.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών, ο ρυθμός στο «Καραϊσκάκη» έπεσε. Οι Πειραιώτες έδειξαν να «μένουν» από δυνάμεις, ενώ οι μπιανκονέρι «κατέβασαν» στροφές αφού στο μυαλό τους είχαν και το ντέρμπι με την Ίντερ. Οι παίκτες του Λεμονή συνέχιζαν να δίνουν ό,τι μπορούσαν και στο 82’ θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του Μπεν σταμάτησε στο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά είχαν τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα και τελικά, όμως οι μπιανκονέρι κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα με τον Μπερναντέσκι να νικάει τον Προτό με σουτ από πλάγια θέση λίγο πριν το φινάλε (90’).






Οι συνθέσεις:



Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (62’ Φορτούνης), Πάρντο, Σεμπά (46’ Μάριν), Τζούρτζεβιτς (71’ Μπεν)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ζιλέ, Ανδρούτσος

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτσάλι (70’ Ρουγκάνι), Σάντρο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Κουαδράδο (84’ Μπερναντέσκι), Ντιμπάλα (62’ Πιάνιτς), Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Πινσόλιο, Μαρκίζιο, Μάντζουκιτς, Ασαμόα

Διαιτητής: Νταβίντ Ερνάντες Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x