Αγγλία

«Ήθελε να έρθει στην Τσέλσι ο Αρεολά»

Πρόθυμος να πάει στην Τσέλσι ήταν, μετά την άφιξη του Μπουφόν στο Παρίσι, ο Αρεολά, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή τερματοφυλάκων των «μπλε» του Λονδίνου.

Ο Αλφόνς Αρεολά ήθελε να φύγει το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν, όταν εκείνη απέκτησε τον Μπουφόν για να πάει στην Τσέλσι, η οποία έψαχνε τερματοφύλακα μετά την αποχώρηση του Κουρτουά.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε με δηλώσεις που έκανε σε γαλλικά Μέσα ο προπονητής τερματοφυλάκων των «μπλε», Κριστόφ Λολισόν, μετά το χθεσινό παιχνίδι της Γαλλίας με τη Γερμανία.

«Μιλούσαμε πολύ με τον Αρεολά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήθελε να έρθει στην Τσέλσι, αλλά τελικά δεν είμαι εγώ αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Θα ήταν χαρά μου να δουλέψω μαζί του», είπε αρχικά και συνέχισε σχολιάζοντας την χθεσινή (πολύ καλή) εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα:

«Δεν χρειαζόμουν να τον δω σήμερα για να καταλάβω πόσο καλός είναι. Κόντρα στην Γερμανία ήταν καλός στις τοποθετήσεις του και στο να κόβει τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Αυτά είναι βασικά για κάθε τερματοφύλακα, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν όλοι ταυτόχρονα. Ο Αλφόνς είναι πολύ ενεργός».

Στη συνέχεια δήλωσε πως θεωρεί τον Αρεολά καλύτερο από τον Ούγκο Γιορίς τονίζοντας: «Θεοποιούμε τον Γιορίς πάρα πολύ, αλλά ο Αρεολά είναι “μπροστά” του. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Γαλλία αυτή τη στιγμή. Η κορμοστασιά του, η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, η ηρεμία του, είναι ο καταλληλότερος τερματοφύλακας γι’ αυτή την ομάδα».

Τέλος, για την επιλογή της Παρί Σεν Ζερμέν να έχει τον Αρεολά στον πάγκο για χάρη του Μπουφόν είπε: «Με στεναχωρεί να βλέπω έναν σύλλογο σαν την Παρί Σεν Ζερμέν να παίζει με έναν 40χρονο τερματοφύλακα ενώ έχουν τον Αρεολά ο οποίος πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Στην League 1, ο Μπουφόν μπορεί να παίξει για ένα-δύο ακόμη χρόνια, αλλά στο Champions League το παιχνίδι είναι πολύ γρηγορότερο».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x