Γενικά

Η Γερμανία… ξύπνησε: Νίκη ψυχολογίας επί της Γαλλίας μετά την απομάκρυνση Φλικ!

Με τον Ρούντι Φέλερ υπηρεσιακό στον πάγκο, η Γερμανία νίκησε 2-1 τη Γαλλία στο Ντόρτμουντ στην πιο δυνατή φιλική αναμέτρηση της βραδιάς και έδειξε σημάδια ζωής μετά την απομάκρυνση του Φλικ.

Αντίδραση μετά την τεσσάρα από την Ιαπωνία, έβγαλε η οικοδέσποινα του EURO 2024, Γερμανία, αφού επιβλήθηκε 2-1 της Γαλλίας στο Ντόρτμουντ. Ο Τόμας Μίλερ επαιξε βασικός και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’, ο Σανέ το 2-0 στο 87’ και ο Γκριεζμάν μείωσε στο 89’ για το τελικό σκορ. Μοιρασμένο ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τους Γερμανούς πάντως να χτυπάνε ιδιαίτερα από την πλευρά του Παβάρντ και να παίρνουν νίκη γοήτρου.

Η «μάνσαφτ» έκανε δυνατή είσοδο στο παιχνίδι και μετά από μια καλά χτισμένη επίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Γκιντογκάν, κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Μετά από αρκετές εναλλαγές της μπάλας, ο Γκνάμπρι βρήκε τον Χένρικς κι αυτός από αριστερά και σχεδόν από την τελική γραμμή έκοψε την μπάλα, λίγο πιο μέσα από το σημείο του πέναλτι, με τον Τόμας Μίλερ να κάνει άψογο κοντρόλ με το σώμα και με αριστερό τελείωμα ν’ ανοίγει το σκορ.

Η οικοδέσποινα του Euro 2024, συνέχισε να ψάχνει και ένα δεύτερο γκολ και στο 9’ Γκάμπρι και Μίλερ συνδυάστηκαν και πάλι για να απειλήσουν τα καρέ των «μπλε» χωρίς αποτέλεσμα. Στο 25’ η ομάδα του Ρούντι Φέλερ έχασε τον Ιλκάι Γκιντογκάν, με τον Γκρος να παίρνει την θέση του. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα ηνία του αγώνα πήραν οι Γάλλοι που είχαν καλή στιγμή με τον Κόλο Μουανί στο 30’ ενώ στο 38’, από σέντρα του Γκριεζμάν, ο Τσουαμενί, απείλησε με κεφαλια, αλλά ο Τερ Στέγκεν, έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, με τον Τσουαμενί να υποχρεώνει σε μια ακόμα δύσκολη επέμβαση τον Τερ Στέγκεν, ενώ στην επαναφορά η μπάλα, έφτασε στον Κόλο Μουανί που γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία. Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, οι φάσεις δεν ήταν πολλές μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία του αγώνα. Η «μάνσαφτ» έδειξε να εξασφαλίζει τη νίκη με το γκολ του Σανέ στο 87’ μετά από ασίστ του Κάι Χάβερτζ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι με τον Καμαβινγκά, που αξιοποίησε ο Γκριεζμάν για να μειώσει σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Γερμανία: Τερ Στέγκεν – Ταχ, Ζίλε, Ρούτινγκερ, Χένρικς (78’ Γκόσενς) – Γκιντογκάν (25’ λ. τρ. Γκρος), Τσαν, Σανέ, Βιρτς (78’ Χόφμαν), Γκνάμπρι (64’ Μπραντ) – Τόμας Μίλερ (64’ Χάβερτζ)

Γαλλία: Μενιάν-Παβάρντ (65’ Κουντέ), Τοντιμπό, Σαλιμπά, Τέο Ερνάντεζ – Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (65’ Ντεμπελέ), Ραμπιό (78’ Φοφανά), Γκριεζμάν – Κολο Μουανί (65’ Τουράμ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x