Πορτογαλία

Ήττα-σοκ για Πόρτο με γκάφα Κασίγιας (video)

Η Πόρτο ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από την Γκιμαράες και έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, μένοντας 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Οδυνηρή εκτός έδρας ήττα γνώρισε η Πόρτο από την Γκιμαράες με 1-0 και απώλεσε την ευκαιρία να πλησιάσει στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισ. αλλά και να πιάσει στη δεύτερη θέση την Μπενφίκα.

Το γκολ των νικητών πέτυχε μόλις στο 4’ ο Σαρέ που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ίκερ Κασίγιας. Στο του αγώνα οι «Δράκοι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έχασαν σημαντικό έδαφος στην κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, η Γκιμαράες με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην έκτη θέση και τους 26 βαθμούς και μπορεί να κάνει… ευρωπαϊκά όνειρα.

Στα άλλα ματς της ημέρας, αυτοί που πανηγύρισαν ήταν μόνο οι φιλοξενούμενοι. Η Μπελενένσες επικράτησε 2-1 της Ρίο Άβε χάρις στα γκολ των Φιλίπε Φερέιρα και Στάργκεον, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ούκρα. Με αυτή τη νίκη, η Μπελενένσες ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλη νίκη πήρε και η Μορεϊρένσε μέσα στην έδρα της Αρούκα, με ανατροπή, και πήρε βαθειά ανάσα στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Σιμάο αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν «τούμπα» το ματς με τέρμα του Σανιά και πέναλτι του Γκόμες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τέλος, η Μπράγκα σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, επικράτησε 3-2 της Νασιονάλ στη Μαδέιρα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Το σκορ άνοιξε για τους νικητές ο Μπολί αλλά ο Γούιλιαν με πέναλτι ισοφάρισε. Πέδρο Σάντος και Στοϊλίκοβιτς ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και ο Αγκρά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.


1-0 Bouba Saré Goal Portugal Primeira Liga... από diyan-delev
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 15/1


Σπόρτινγκ - Τοντέλα 2-2
(53' Σλιμανί, 61' Ζέλσον Μάρτινς / 31' πεν. Τζούνιορ Νατάν, 85΄Σαλβαδόρ Πέρεθ)

Σάββατο 16/01

Ακαντέμικα - Πάσος Φερέιρα 1-1
(45' Ζοάο Ρεάλ / 17' Ντιόγκο Ζότα)

Μαρίτιμο -Ουνιάο Μαδέιρα 0-1
(50' Κάντις)

Εστορίλ - Μπενφίκα 1-2
(12' Λέο Μπονατίνι / 52' Μήτρογλου, 67' Πίτσι)

Κυριακή 17/01

Ρίο Άβε-Μπελενένσες 1-2
(25’ Ούκρα / 12’ Φιλίπε Φερέιρα, 42’ Στάργκεον)

Αρούκα-Μορεϊρένσε 1-2
(15’ Σιμάο πέν. / 24’ Σανιά, 90’+3’ Γκόμες πέν.)

Νασιονάλ Μαδέιρα-Μπράγκα 2-3
(25’ Γουίλιαν πέν., 85’ Αγκρά/ 20’ Μπολί, 59’ Πέδρο Σάντος, 77’ Στοϊλίκοβιτς)

Γκιμαράες-Πόρτο 1-0
(4’ Σαρέ)

Δευτέρα 18/01


Μποαβίστα - Σετούμπαλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x