Stoiximan Super League

Καβάλα στ’ άλογο η ΑΕΛ!

Στο… τρένο της σωτηρίας ανέβηκε η ΑΕΛ. Με τον Ρέντζα να σκοράρει ένα γκολ και να φτιάχνει άλλο ένα, οι «βυσσινί» επικράτησαν 2-1 του Λεβαδειακού και ξέφυγαν από τα χαμηλά. Μία αποβολή για κάθε ομάδα.

Ένα βήμα πιο κοντά στην σωτηρία της ήρθε η ΑΕΛ. Με πρωταγωνιστή τον Ρέντζα που σκόραρε το νικητήριο τέρμα και είχε φτιάξει το πρώτο, οι «βυσσινί» επικράτησαν 2-1 του Λεβαδειακού και ξέφυγαν από τα χαμηλά... στρώματα της βαθμολογίας! Ο Καλτσάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά, αποβλήθηκαν οι Ντέλετιτς και Γιουσούφ.

To ματς



Οι δύο ομάδες μπήκαν διατεθειμένες στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν με κάτω τη μπάλα, κάτι που βοήθησε ώστε το ματς να έχει καλό ρυθμό. Ωστόσο, ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες δεν… υπήρχαν! Στην πρώτη επίσκεψη, πάντως, των φιλοξενούμενων στα αντίπαλα καρέ, ο Σίλβα γύρισε τη μπάλα και ο Γιουσούφ σκόραρε σε κενή εστία αλλά το τέρμα δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ.

Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην πρώτη φάση που έφτιαξε δε, κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Ήταν το 22ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Ρέντζας έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα, ο Ρέγες την άφησε έξυπνα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Αγκάνοβιτς με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα και το κράτησαν σχετικά εύκολα μέχρι το ημίχρονο, καθώς ο Ξενοδόχοφ έδιωξε στην κλειστή του γωνία το σουτ του Σίλβα στο 45’.

inner

Ο Λεβαδειακός ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει την ισοφάριση και το έκανε. Απείλησε στο 50’ με την εκτέλεση φάουλ του Καραμπουέ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του ίδιου πέρασε ελάχιστα άουτ. Και τελικά, στο 61ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το σκορ. Ο Καλτσάς έκανε το σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, ο Αβραάμ έβαλε το πόδι του, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

inner

Το γκολ των Βοιωτών έβαλε… φωτιά στο ματς. Ένα λεπτό μετά την ισοφάριση, ο Ντέλετιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά, ενώ ο διαιτητής Στυλιαράς απέβαλε στο 65’ τον Γιουσούφ για τον ίδιο λόγο, με την κόκκινη στον παίκτη του Λεβαδειακού να είναι αυστηρή! Ο Λεβαδειακός είχε χάσει το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι δύο ομάδες είχαν από δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και το ματς ξεκινούσε ουσιαστικά από την αρχή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ και στο 71’ πέτυχε το γκολ που της έδωσε τη σπουδαία αυτή νίκη.

inner

Ο Ναζλίδης έκανε ωραία προσπάθεια και στη συνέχεια… γλυκιά σέντρα, με τον Ρέντζα να πετάγεται και με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά να γράφει το 2-1 για την ομάδα του. Η ΑΕΛ είχε πάρει ξανά το προβάδισμα και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το φινάλε. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έβαλε μπόλικη σκοπιμότητα στο παιχνίδι της, αμύνθηκε καλά και εν τέλει πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που την ανεβάζει στους 20 βαθμούς, αφήνοντας τον Λεβαδειακό στους 14 και σε… δεινή θέση!

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενόδοχοφ, Ρέντζας (88' Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (77' Βαρέλα), Ρέγες (54' Γκουλουζάντε), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς.

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Κόντορ, Λαμπρόπουλος, Τσακοπίνο.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77' Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (32' Τριποτσέρης), Νιασέ, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα (87' Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Κουλιμπαλί, Καραχάλιος, Σουμπίνιο.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x