Αγγλία

Και στο τέλος… μιλάει ο Ζλάταν!

Όταν άρχισε να ζορίζει το πράγμα, «μίλησε» ο Ιμπραΐμοβιτς! Με το 14ο γκολ του Σουηδού στην Premier, η ματσάρα της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ δεν έβγαλε νικητή (1-1) και η Τσέλσι… χάθηκε στην κορυφή!

Πώς ήταν το ντέρμπι του πρώτου γύρου;

Ε…

Καμία σχέση!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ πρόσφεραν ματσάρα στο «Ολντ Τράφορντ», σε μια πραγματική, βρετανική «μάχη», με το τελικό 1-1 να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης -όπως εξελίχθηκε- ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον Σουηδό να ισοφαρίζει στο 84’ το γκολ-πέναλτι (και… δώρο από τον Πογκμπά) του Μίλνερ από το 27’ και να φτάνει τα 14 γκολ σε 20 ματς, αριθμούς που είχε μόνο ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Τόσο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, πάντως, όσο και εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ, είχαν απίστευτες ευκαιρίες, οι μεν γηπεδούχοι για να ισοφαρίσουν πολύ νωρίτερα, οι δε φιλοξενούμενοι για να «καθαρίσουν» μια σπουδαία νίκη, χάνοντας, μάλιστα και τρομερή ευκαιρία στα… χασομέρια.

Άλλαξαν όλο το παιχνίδι των ομάδων τους Ρούνεϊ και Κουτίνιο, που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο 45λεπτο.

Εντελώς ανόητο το πέναλτι του Πογκμπά, που έπρεπε να αποβληθεί λίγο αργότερα, καθώς έκανε κεφαλοκλείδομα και πέταξε στο χορτάρι τον Χέντερσον, ενώ στο τέλος έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα και ο Φιρμίνιο, που έσπρωξε βίαια τον Ερέρα.

Το ματς


Φουριόζα μπήκε στο ματς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία, ωστόσο, δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε ευκαιρία την κατοχή μπάλας, μέχρι το 19’… Ο Ζλάταν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Λόβρεν (μοναδικό λάθος του Κροάτη, που ήταν εξαιρετικός) στον Μινιολέ, με τον Βέλγο γκολκίπερ να κάνει την πρώτη, από τις πολλές, μεγάλες επεμβάσεις του στον αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού ο Πογκμπά, φάτσα με το τέρμα, έστειλε το πλασέ του άουτ και έπαθε… Πογκμπά. Ο Γάλλος έγινε έξαλλος με τον εαυτό του, έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα, στο 27’, να κάνει ένα χαζό χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ντε Χέα και να δώσει στον Μίλνερ την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

inner
Έξι λεπτά αργότερα, δε, ο Γάλλος έπιασε από τον λαιμό τον Χέντερσον, κάνοντάς του κεφαλοκλείδομα και πετώντας τον κάτω, με τον ρέφερι να μην τον βλέπει και τον πρώην παίκτη της Γιουβέντους να γλιτώνει την αποβολή. Από εκεί και πέρα, ο Μινιολέ συνέχισε τον… χαβά του, λέγοντας εντυπωσιακά «όχι» στο φάουλ-κεραυνό του «Ίμπρα», με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κρατάει το υπέρ της 1-0 ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

inner
Στο δεύτερο 45λεπτο, και με την είσοδο του Ρούνεϊ στο παιχνίδι (αλλά και το φανταστικό σουτ του Οριγκί στο 47’) η Γιουνάιτεντ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βάζοντας σε… κλοιό τους «κόκκινους», που δεν μπορούσαν να κρατήσουν παραπάνω από 3-4 δευτερόλεπτα την μπάλα στα πόδια τους. Μέχρι να μπει ο Κουτίνιο στο ματς… Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Βραζιλιάνος «σέρβιρε» απίθανα στον Φιρμίνο, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

inner
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγαινε πάνω-κάτω, με μεγάλη ένταση και εκατέρωθεν… άγχος, με τους γηπεδούχους να πασχίζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Όταν όλοι, λοιπόν, δεν μπορούσαν, «μίλησε» (ποιος άλλος) ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Στο 84’, ο Σουηδός, με τρομερή κεφαλιά, έπειτα από εκείνη του Φελαϊνί στο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ, «γράφοντας» το τελικό 1-1! Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, πάντως, και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν, κάνοντας χαρούμενη την… Τσέλσι.

inner

inner

Τα γκολ του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν (76’ Νταρμιάν), Κάρικ (46’ Ρούνεϊ), Ερέρα, Μαρσιάλ (65’ Μάτα), Πογκμπά, Μιχταριάν, Ιμπραΐμοβιτς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Άρνολντ, Κλάβαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Φιρμίνιο, Οριγκί (60’ Κουτίνιο)

Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 14/1

Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 4-0
(12', 77', 82' Kέιν, 26' ΜακΌλεϊ)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 3-0
(68’ Φεγκουλί, 79’ Κάρολ, 86’ Λαντσίνι)

Γουότφορντ-Μίντλεσμπρο 0-0

Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 1-0
(78’ Μπάρτον)

Σάντερλαντ-Στόουκ 1-3
(40’ Ντεφόε - 15’, 22’ Αρναούτοβιτς, 34’ Κράουτς)

Σουόνσι-Άρσεναλ 0-4
(37’ Ζιρού, 54’ αυτ. Κορκ, 67’ αυτ. Νότον, 73’ Σάντσες)

Χαλ-Μπόρνμουθ 3-1
(32’, 50’ Ερνάντες, 62’ αυτ. Μινγκς - 3’ πεν. Στάνισλας)

Λέστερ-Τσέλσι 0-3
(6’, 52’ Αλόνσο, 71’ Πέδρο)

Κυριακή, 15/1

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 4-0
(34’ Λουκάκου, 47’ Μιραλάς, 79’ Ντέιβις, 90'+4' Λούκμαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-1
(27’ πεν. Μίλνερ - 84’ Ιμπραΐμοβιτς)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 21/1 (17:00)

Λίβερπουλ-Σουόνσι (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουότφορντ
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 22/1

Σαουθάμπτον-Λέστερ (14:00)
Άρσεναλ-Μπέρνλι (16:15)
Τσέλσι-Χαλ (18:30)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x