Euro 2016

Και στο τέλος νικούν οι Γάλλοι!

Από τον Παγέ στον Γκριζμάν! Στο 90’ ο άσος της Ατλέτικο και στις καθυστερήσεις ο χαφ της Γουέστ Χαμ γλίτωσαν τη Γαλλία από το «έμφραγμα» κόντρα στην Αλβανία (2-0), στέλνοντας τους «τρικολόρ» στους 16!

Απίστευτο κι όμως… γαλλικό!

Όπως και με τη Ρουμανία, έτσι και κόντρα στην Αλβανία, η οικοδέσποινα Γαλλία ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών και κοίταξε «κατάματα» την… γκέλα, ωστόσο και πάλι στο 90’ ήρθε η λύτρωση!

Ο Γκριζμάν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ματς με κεφαλιά χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, σε στιγμές «καρμπόν» με τον αγώνα της πρεμιέρας, ενώ την επικράτηση υπέγραψε με γκολ στο 6’ των καθυστερήσεων ο Παγέ σε αντεπίθεση, τη στιγμή που η Αλβανία προσπαθούσε να πάρει την ισοπαλία.

inner

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορεί να απογοήτευσε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, ωστόσο έγινε η πρώτη –χρονικά- ομάδα της διοργάνωσης που προκρίθηκε στους «16» και πλέον έχει το χρόνο να διορθώσει τα κακώς αγωνιστικά κείμενα. Από την άλλη μεριά, η Αλβανία για δεύτερο σερί αγώνα έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στη φετινή διοργάνωση, αφού έβαλε πολύ δύσκολα στους «τρικολόρ» όπως και στην Ελβετία, είχε δοκάρι στο 52’ να προηγηθεί, αλλά θα μείνει με τις πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς με τη δεύτερη ήττα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Το ματς

Μπορεί πολλοί να περίμεναν ότι η Γαλλία θα είχε ξεπεράσει το άγχος της πρεμιέρας και θα ήταν πολύ καλύτερη συγκριτικά με το ματς κόντρα στους Ρουμάνους, αλλά οι «τρικολόρ» πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα των τελευταίων κόντρα στους άψογα στημένους και απόλυτα διαβασμένους Αλβανούς.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στη διάρκεια του α’ 45λέπτου δεν κατάφερε να φτάσει ούτε μία φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Μπερίσα, η απόφαση να μείνουν εκτός ο Πογκμπά (κυρίως αυτός) και ο Γκριζμάν μπλόκαραν εντελώς την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων και το «μηδέν» αποτέλεσε φυσική απόρροια των όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Βελοντρόμ».

inner

Πέρα, όμως, από την κακή αγωνιστική κατάσταση της Γαλλίας, ήταν η μεσοαμυντική λειτουργία της Αλβανίας που ανάγκασε τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ να μην μπορούν να δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία και μάλιστα, η ομάδα του Ντε Μπιάζι ήταν εκείνη που δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες για να «παγώσει» τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, στο 39’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λενγιάνι βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε εκ νέου κόρνερ, ενώ στο 45’η εκτέλεση φάουλ του Μαμουσάι πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από την εστία του Γιορίς.

Το β’ ημίχρονο αποτέλεσε όμως μια εντελώς διαφορετική υπόθεση…

Οι Γάλλοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και θέληση, δείχνοντας ότι μπορεί να φτάσει σε ένα γκολ, ωστόσο η εικόνα των Αλβανών ήταν εκείνη που συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα στο φαβορί της αναμέτρησης και μάλιστα η ομάδα του Ντε Μπιάζι έφτασε λίγα εκατοστά από το γκολ.

inner

Στο 52’ ο Χισάι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σανιά στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αφού τελικά αυτή βρήκε στο δοκάρι. Αυτή η φάση από πλευράς Αλβανίας αφύπνισε τους τυπικά γηπεδούχους, αφού για τα επόμενα λεπτά άσκησε ασφυκτική πίεση στα καρέ του Μπερίσα.

Ο Πογκμπά που είχε περάσει στο ματς αντί του Μαρσιάλ, στο 54’ υποδέχθηκε την μπάλα από τη σέντρα του Παγέ, έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 63’ και στο 67’ ο Παγέ με σέντρες βρήκε τους Κοσιελνί και Ζιρού αντίστοιχα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αστόχησαν.

Το αποκορύφωμα, όμως, των χαμένων ευκαιριών για τους Γάλλους ήρθε στο 69’, όταν ο Εβρά με νέα σέντρα βρήκε τον Ζιρού, αλλά από την κεφαλιά του επιθετικού της Άρσεναλ, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπερίσα. Το άγχος έδειχνε να κυριεύει όλο και περισσότερο τους γηπεδούχους, καθώς όχι μόνο σταμάτησαν να χάνουν ευκαιρίες, αλλά η Αλβανία διατηρούσε όλο και περισσότερο την κατοχή της μπάλας, κερδίζοντας πολύτιμα λεπτά για μια ιστορική ισοπαλία. Την ίδια στιγμή ο Γκριζμάν που είχε μπει στο ματς έδειχνε εκτός ρυθμού, αφού δεν είχε ακουμπήσει καν την μπάλα.

Δεν χρειάστηκε όμως να το κάνει δεύτερη, ώστε να κρίνει την αναμέτρηση.

inner

Στο 90’ ο Ραμί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, έπειτα από ένα κερδισμένο κόρνερ και ο Γκριζμάν που ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ίσα που ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι γράφοντας το 1-0 και ουσιαστικά την ιστορία του ματς.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε το γκολ του Παγέ στο 6’ των καθυστερήσεων, με τον άσο της Γουέστ Χαμ σε φάση αντεπίθεσης να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ στο ματς και δικό του προσωπικό στη φετινή διοργάνωση.

inner

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγέτ, Κομάν (68' Γκριζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ)

Αλβανία: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγέτι (85' Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74' Ταουλάντ Τζάκα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου

Το live της αναμέτρησης



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x