Stoiximan Super League

Τι ωραία που θα τεντώνει μες στην Τούμπα το σεντόνι!

Ανέτρεψε τα δεδομένα και επιβραβεύτηκε για την «μεταμόρφωσή» του επί Ίβιτς! Ο ΠΑΟΚ πήρε το 1-1 με τον Παναθηναϊκό και βγήκε στα προκριματικά του Champions League. Θρίλερ στο τέλος, ήρωας Γλύκος!

Θα κουνήσει… σεντόνι στα τέλη Ιουλίου ο ΠΑΟΚ!

Ο ψυχωμένος και μεταμορφωμένος με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο «Δικέφαλος», πήρε… χρυσοφόρα ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1) και βγαίνοντας πρώτος στα πλέι οφ, καπάρωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά (3ο γύρο) του Champions League.

Φοβερό ντεμαράζ για τους Θεσσαλονικείς που αν και ξεκίνησαν χωρίς πόντο, κατάφεραν να τερματίσουν στην κορυφή με 12 βαθμούς, όντας για πρώτη φορά αήττητοι στο «μίνι πρωτάθλημα»!

Από την άλλη, οι πράσινοι (χωρίς Μπεργκ-Βιγιαφάνιες και για πρώτη φορά κακό τον Λέτο) δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο διπλό και… περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση και τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (όπως και η ΑΕΚ), βάζοντας «τελεία» σε μια κακή σεζόν.

Ο Ροντρίγκεζ άνοιξε το σκορ με βολίδα (17’), ο Λουντ –με την… βοήθεια του Βίτορ- ισοφάρισε (26’), ενώ το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το τριφύλλι πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο «ήρωας» Γλύκος κράτησε όρθια την ομάδα του (με τρομερή επέμβαση σε σουτ του Πέτριτς) και ο Στιλ έχασε μοναδική ευκαιρία (σε κοντινή κεφαλιά στο 92') για το απόλυτο κόλπο γκρόσο!

Ο διαιτητής Αρετόπουλος επιβεβαίωσε τους φόβους του Παναθηναϊκού, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιξε… έδρα, έδωσε τα «σπόρια» στον ΠΑΟΚ και έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.



Η τελική κατάταξη των πλέι οφ
ΠΑΟΚ 12 (8-3)
Παναθηναϊκός 11 (8-6)
ΑΕΚ 9 (5-7)
Πανιώνιος 4 (2-7)

Το ματς

Αφιονισμένος μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ που θέλησε με τον κόσμο στο πλευρό του να βάλει από νωρίς θεμέλια νίκης. Δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα από τη δεξιά πλευρά (με Κίτσιου-Ροντρίγκεζ και τον Κλάους που έβγαινε στα άκρα), προσπαθούσε να βρει το δρόμο για ένα γκολ που θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή του. Και… άγγιξε το στόχο του μόλις στο 6’, αλλά ο Στιλ με μια τρομερή επέμβαση –σε γυριστό από κοντά του Μαλεζά- κράτησε το 0-0. Όσο όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα, όσο ήταν… εκνευριστικά νωχελικός, όσο ήταν ουσιαστικά «εκτός αγώνα», τόσο έδινε θάρρος στον Δικέφαλο του βορρά για να είναι το απόλυτο αφεντικό. Και τελικώς αυτή η υπεροχή μετουσιώθηκε σε προβάδισμα! Ο Αμπέντ «πούλησε» φθηνά την μπάλα, Αθανασιάδης-Πέλκας συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ο δεύτερος έστρωσε στον Ροντρίγκεζ κι αυτός με διαγώνια βολίδα έγραψε μέσα σε πανδαιμόνιο το 1-0.

inner

Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να τιμωρήσει το –μέχρι τότε- κακό βράδυ του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Στραματσόνι δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό, ενώ στις δύο περιπτώσεις που θέλησε… να απειλήσει (προς την περιοχή των γηπεδούχων), είδε τον Αρετόπουλο να μην της δίνει φάουλ χιλιοστά έξω από την περιοχή και τον βοηθό να υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Αμπέντ, έστω κι αν σημάδεψε άουτ από καλή θέση. Απ’ το πουθενά, όμως, το τριφύλλι έμεινε όρθιο! Στο 26’, ο Λουντ έπιασε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βίτορ, άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου για το 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Από ‘κει και έπειτα (και μέχρι το ημίχρονο) ο Παναθηναϊκός ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς. Με τον ταχύτατο Κλωναρίδη να προκαλεί συνεχώς προβλήματα, αλλά να του λείπουν τα «στηρίγματα» για να δημιουργηθούν φάσεις προς την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν «κάτσει»… ανησυχητικά!

inner

Υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά λάθη και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό για να δημιουργήσουν παιχνίδι. Φυσικά ο χρόνος κυλούσε υπέρ του ΠΑΟΚ που είχε αποτέλεσμα που τον βόλευε. Το ματς είχε «χαλάσει» με τα ατού των δύο ομάδων να είναι άφαντα. Είτε γιατί ο Λέτο ήταν σε πολύ κακό βράδυ, είτε γιατί ο Ροντρίγκεζ είχε «χαθεί» στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε γιατί ο Κλάους ήταν εξαιρετικά κλεισμένος. Η κλεψύδρα άδειαζε, αλλά φάσεις δεν υπήρχαν, με το σασπένς βέβαια να παραμένει, όσο τα πράγματα ήταν τόσο εύθραυστα. Οι δύο προπονητές έριξαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο χορτάρι για να πετύχουν το στόχο τους…

inner

Η «ανάγκη» του Παναθηναϊκού για το γκολ, άφηνε χώρους πίσω και οι ταχύτατοι Χαρίσης-Ροντρίγκεζ θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, αλλά αν και προκαλούσαν ρήγματα, εντούτοις δεν είχαν τις σωστές τελικές πάσες για να δημιουργηθούν πραγματικοί κίνδυνοι για την εστία του Στιλ. Ο Στραματσόνι πέρασε στο παιχνίδι τον Πέτριτς, στο τελευταίο ματς της καριέρας του και παραλίγο ο Κροάτης να γίνει ο ήρωας! Αλλά του… έκλεψε τον τίτλο ο Γλύκος! Διότι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έβγαλε με απίστευτο τρόπο το μονοκόμματο σουτ του φορ του τριφυλλιού και κράτησε το σκορ… Champions League για τον Δικέφαλο. Το θρίλερ καλά κρατούσε στην Τούμπα, αλλά μάλλον και ο… Θεός ήθελε ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Στιλ προωθήθηκε, έπιασε κεφαλιά, αλλά σημάδεψε μόλις άουτ, σβήνοντας τις ελπίδες του Παναθηναϊκού και στέλνοντας το… σεντόνι στον Δικέφαλο.

inner
inner
inner




ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης (81’ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Κούστα, Αντονις

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (75’ Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63’ Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (81’ Πέτριτς)

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Μαμούτε, Μαρινάκης, Χουχούμης

Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Αρετόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x