Europa League

Καλή αλλά και δύσκολη κλήρωση για Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την κλήρωση του Ολυμπιακού που έφερε στο δρόμο του τη Οσμάνλισπορ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει καλή και συνάμα δύσκολη την κλήρωση για τον Ολυμπιακό στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ; Μπορεί ν' ακούγεται αντιφατικό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η τουρκική Οσμάνλισπορ θα βρεθεί στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδος τον Φλεβάρη και παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα πράγματα, που να δικαιολογούν τον πρόλογο περί καλής αλλά και δύσκολης κλήρωσης. Πρώτα απ' όλα όταν ο Ολυμπιακός αποφεύγει αντιπάλους όπως είναι η Ζενίτ, η Ρόμα, η Σαχτάρ, η Τότεναμ, η Φενέρ, η Φιορεντίνα, η Λιόν είναι δεδομένο πως η κλήρωση είναι καλή.

Από τη στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους οι ομάδες που προαναφέραμε ήταν πιθανοί αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδος. Απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί τελικά η Οσμάνλισπορ και από αυτή την άποψη (συγκρίνοντας κάποιος τα ονόματα) η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί καλή για την ομάδα του Πειραιά. Πάμε όμως να δούμε και για ποιους λόγους εκτός από καλή είναι και δύσκολη. Πρώτα απ' όλα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αντίπαλος των “ερυθρόλευκων” έχει κερδίσει οκτώ από τα δώδεκα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Οκτώ στα δώδεκα είναι αν μη τι άλλο ένα εξαιρετικό ποσοστό, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σ' ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύει το βαθμό δυσκολίας της κλήρωσης έχει φυσικά να κάνει με τ' ότι η τουρκική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της, έχοντας αντιπάλους τη Βιγιαρεάλ, τη Ζυρίχη και τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Είναι μια ομάδα που συγκέντρωσε δέκα βαθμούς στο γκρουπ και η οποία κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας το φαβορί του ομίλου, την ισπανική Βιγιαρεάλ με 2-1.

Θα πρέπει επίσης να τονίσει κάποιος ότι ήταν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στον όμιλο (δέκα γκολ) και όλα αυτά οδηγούν σ' ένα συμπέρασμα. Ότι απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια ομάδα που έχει αγωνιστικές δυνατότητες και η οποία προέρχεται από ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα απ' το δικό μας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ένας καλός Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι στους Τούρκους. Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί αυτή τη φορά να πετύχουν οι “ερυθρόλευκοι” ότι δεν κατάφεραν προηγούμενες χρονιές που υπήρχαν και μεγαλύτερες προσδοκίες. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ν' αντιμετωπίσει τα δύο παιχνίδια στα μέσα του Φλεβάρη με σοβαρότητα και προσοχή. Αν το κάνει αυτό έχει και πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x