Stoiximan Super League

Καλπάζει η ΑΕΛ!

«Καθάρισε» και τη Λαμία η ΑΕΛ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς, η ομάδα της Λάρισας επικράτησε 2-0 στο ΔΑΚ και πλέον αρχίζει να εδραιώνεται στο πάνω μισό της Super League.

Το πήρε κι αυτό!

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Ξάνθης με γκολ στα χασομέρια, η ΑΕΛ (με τον Φυντάνη να μην είναι στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του) επικράτησε εύκολα 2-0 της Λαμίας στο ΔΑΚ με δύο τέρματα του Ντέλετιτς (18’, 31’), έφθασε τους 20 πόντους στη Super League, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο.

Δεν μέτρησε ορθώς- τέρμα - του Βουό στο 37’, καθώς ήταν σε αντικανονική θέση ο παίκτης των γηπεδούχων, ου είχαν δοκάρι με τον Αναστασόπουλοστο 48'.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Σαφώς ανώτερη ήταν η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, με το πλάνο της να βγαίνει κατά… γράμμα, ενώ από την άλλη η Λαμία πήρε αυτό που άξιζε στο α’ ημίχρονο βάσει των όσων παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς απείλησε ελάχιστα τον αντίπαλό της. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να γίνουν επικίνδυνοι σε αρκετές περιπτώσεις, παρότι δεν έπαιξαν φουλ επιθετικά. Κατάφεραν όμως να κλέψουν αρκετές μπάλες, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά φθηνά λάθη των Φθιωτών και ποντάροντας πολύ στην κόντρα επίθεση, έβγαλαν όλες τις καλές τους στιγμές με αυτόν τον τρόπο. Λόγω και του πολύ κακού... τρανζίσιον της Λαμίας, που όσες φορές βγήκε μπροστά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει καλά τις επιθέσεις της και παράλληλα «έφαγε» φάσεις πίσω.

Έτσι, σημείωσε και τα γκολ της, άλλωστε, η ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς. Αφού πρώτα… ζεστάθηκε με τα σουτ των Κριζμάν (5’) και Αγκάνοβιτς (9’), «χτύπησε» στο 18’ και στο 31’ με τον 24χρονο εξτρέμ να ολοκληρώνει τη δουλειά. Αρχικά, μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε από τη δική της περιοχή, ο Αγκάνοβιτς τροφοδότησε τον Σέρβο που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα σε σημείο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Παπαδόπουλος. Οι γηπεδούχοι ήταν βραχυκυκλωμένοι επιθετικά και οι ατομικές προσπάθειες των Βασιλαντωνόπουλου και Αναστασόπουλου δεν την ξεμπλόκαραν.

inner

Έτσι, η Λάρισα, που συνέχισε να ακολουθεί την ίδια συνταγή, βρήκε και πάλι ευάλωτη τη Λαμία πίσω και με τον Ναζλίδη να κάνει κλέψιμο λίγο πάνω από τη σέντρα είδε αριστερά τον Κριζμάν που, αφού «ξεφορτώθηκε» τον αντίπαλο πορτιέρο έκανε το γύρισμα πάνω στη γραμμή και έδωσε έτοιμο γκολ τον Ντέλετιτς. Ο Βουό πήγε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, στέλνοντας στο 37’ την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από στημένη φάση, αλλά σωστά υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Με σημαντικές διαφορές κύλησε το δεύτερο μέρος. Η Λαμία βγήκε (αναγκαστικά) πιο μπροστά, καθώς δεν είχε και άλλη επιλογή και η ΑΕΛ «έκατσε» (ίσως σε υπερβολικό βαθμό) πάνω στο υπέρ της 2-0. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βρήκε αρκετά για να κουβαλήσει με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα, αλλά, βέβαια, μέχρι το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όπου συναντούσε, πολλά πρόσωπα. Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι αγχώθηκαν και ένιωθαν πίεση μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρους.

Οι Φθιωτοί μπήκαν δυναμικά μετά την ανάπαυλα και έδειξαν αποφασισμένοι να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ωστόσο, σε δύο σημεία -που στη συνέχεια αποδείχθηκαν κομβικά- δεν άλλαξαν τα δεδομένα και έτσι στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου το έλεγξαν απόλυτα την κατάσταση, έκλεισαν καλά τους χώρους και «κλείδωσαν» ουσιαστικά το ματς. Ο Αναστασόπουλος δεν μπόρεσε με το «καλημέρα» του β’ μέρους να δώσει νέα πνοή στη Λαμία, καθώς η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς, μετά το γεμάτο σουτ που έπιασε και την κόντρα στον Γκιόλια.

inner

Η Λαμία συνέχισε να πιέζει, ο Μπάμπης Τεννές ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, βάζοντας Φράγκο και Μπουλούλη-Τσαμπρούνη στον αγωνιστικό χώρο (αντί των Πίτι και Αναστασόπουλου) στο 56’ και στο 61’ αντίστοιχα και παράλληλα φόρτωσε πολύ την αντίπαλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν σε εκείνο το σημείο, έχασαν τα μαρκαρίσματα, αλλά αφού προσαρμόστηκαν, δίχως να τους κοστίσει το κακό τους διάστημα, στα νέα δεδομένα, έφθασαν σε ένα άνετο «διπλό» και στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν απειλήθηκαν και δεν απείλησαν.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος), Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης, Πίτι (61' Φράγκος), Αναστασόπουλος (56' Μπουμπούλης-Τσαμπρούνης), Βουό.

Στον πάγκο: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (79' Μπάλλας), Κρίζμαν (88' Μασούρας), Ναζλίδης (90'+2' Γιαννιτσάνης)

Στον πάγκο της ομάδας της Λάρισας: Θεοδωρόπουλος, Περόνε, Φάρκας, Λεοζίνιο.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας. Δαμιανός Ευθυμιάδης, Αντώνιος Δίπλαρης Τέταρτος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

inner



Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x