Super League 2

«Καλπάζει» προς την Super League η ΑΕΛ

Η Λάρισα πήρε (1-0) το μεγάλο ντέρμπι της Football League κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με κτύπημα πέναλτι του Μπόγιοβιτς, που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Αποστολίδη, και ανέβηκε στην κορυφή.

Η άνοδος είναι στα χέρια της! Η ΑΕΛ πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Football League κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, χάρις στο κτύπημα πέναλτι του Μπόγιοβιτς και πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο μπροστά σε πάνω από 12 χιλιάδες κόσμου που δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Στο πέναλτι, είχε υποπέσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, Αποστολίδης, στον σκόρερ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό εξ αρχής, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει πιο καλά στο γήπεδο αλλά τα σουτ των Κονέ και Σουνά στο πρώτο εικοσάλεπτο, έδιωξε σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ. Η ΑΕΛ ανέβηκε και είχε και αυτή τις δικές της στιγμές, με τον Πάτο και τον Μπόγιοβιτς να είναι οι κινητήριοι μοχλοί της.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε… αναίμακτα, ωστόσο ήταν φανερό ότι όποια ομάδα κατάφερε να βάλει το γκολ θα έπαιρνε και το ματς. Αυτό το έκανε η Λάρισα, όταν κέρδισε στο 69’ πέναλτι, σε ανατροπή του Μπόγιοβιτς από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Αποστολίδη. Απόφαση που αμφισβητήθηκε έντοντα από τους παίκτες και το επιτελείο της Ελαφράς Ταξιαρχίας, ωστόσο φάνηκε πως υπήρχε παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο επιθετικός της ΑΕΛ, που δεν αστόχησε και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έκαναν πολλές καθυστερήσεις μην αφήνοντας το ματς να παικτεί, θέλοντας να «φάνε» αρκετό χρόνο. Και το κατάφεραν, είτε πέφτοντας στο έδαφος, είτε παίρνοντας κάρτες ο ένας μετά τον άλλον στις εκτελέσεις πλαγίων ενώ και οι οπαδοί πέταξαν ορισμένα μπουκάλια στον πάγκο του Απόλλωνα. Στα εναπομείναντα λεπτά, πάντως, τίποτα δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κομεσίδη, κάτι που δεν φάνηκε να υπάρχει.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Κισσαμικός, χάρις σε ένα φάουλ του Αυγενικού έφυγε με το διπλό από την έδρα του Αχαρναϊκού και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Μαρτίου


Αχαρναϊκός-Κισσαμικός 0-1
(41‘ Αυγενικού)

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 1-0
(70’ Μπόγιοβιτς πέν)

Κυριακή 6 Μαρτίου

Κέρκυρα-Τρίκαλα (15:00, OTE Sports)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός (15:00)
Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός (15:00)
Αγροτικός Αστέρας-Χανιά (15:00)

Δευτέρα 7 Μαρτίου

Καλλιθέα-Ζάκυνθος (18:00, OTE Sports)

Τα παιχνίδια Παναιγιάλειος-Εργοτέλης και Λαμία-Ολυμπιακός Βόλου, δεν θα διεξαχθούν λόγω αδυναμίας των φιλοξενουμένων να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x