Ισπανία

Καλύτερος όλων ο Ενρίκε!

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του Λουίς Ενρίκε στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αφού σε 50 αγώνες έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους Ελένιο Ερέρα, Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιόχαν Κρόιφ!

Κανείς δεν μπορούσε στην αρχή της σεζόν να περιμένει ότι η Μπαρτσελόνα με την πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της ομάδας θα καταφέρει να έχει την πορεία που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός τεχνικός συμπλήρωσε το Σάββατο πενήντα αγώνες στους «μπλαουγκράνα», έχοντας 41 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες στο ενεργητικό του και η ομάδα του έχει πετύχει 141 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 31 τέρματα. Διεκδικώντας, παράλληλα, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Champions League.

Επίδοση αν μην τι άλλο εξαιρετική, αν αναλογιστεί κανείς πως στο παρελθόν τέτοιες επιδόσεις είχαν προπονητές όπως ο θρυλικός Ελίνιο Ερέρα, ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Τελικά ο 45χρονος προπονητής κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους.

Συγκεκριμένα, ο Γκουαρντιόλα – όπως και ο Τάτα Μαρτίνο – στην πρώτη τους χρονιά είχαν 37 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ ο Ερέρα είχε 40 νίκες, 5 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, με τον Κροίφ να μετράει 31 νίκες, 13 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x