Stoiximan Super League

«Καμπανάκι» για Ολυμπιακό από Αστέρα!

Προειδοποίηση ενόψει Παρτίζαν για Ολυμπιακό! Παρουσιάζοντας κενά διαστήματα και λίγες ιδέες επιθετικά, έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα που έδινε το πρώτο φιλικό, δείχνοντας ότι έχει να διορθώσει πράγματα

Αν ο Μπέσνικ Χάσι ήθελε ένα δυνατό φιλικό για τον Ολυμπιακό, που θα του επέτρεπε να δει τις ανορθογραφίες της ομάδας του, τότε το βρήκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 1-1 κόντρα στους Αρκάδες που έδιναν το πρώτο τους φιλικό στην περίοδο της προετοιμασίας, παρουσιάζοντας λίγα πράγματα δημιουργικά, ενώ είχε και αρκετά κενά διαστήματα, χαρακτηριστικό άλλωστε της χρονικής συγκυρίας της σεζόν.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29' με τον Μανιά, σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Σισέ, που έχασε εντελώς τη φάση, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ισοφάρισε στο 56' ο Καρσελά, με άψογο τελείωμα, ενδεικτικό της κλάσης που διαθέτει.

Θετικός ο Κούτρης στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο α' ημίχρονο ο Βούκοβιτς έδειξε καλά δείγματα. Οφόε, Καρσελά δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με τον Εμενίκε να παρουσιάζεται ευδιάθετος και να βρίσκεται μέσα στις φάσεις.

Ανησυχία για Ομάρ που αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Φιγκέιρας.

Το ματς

Με όρεξη, τρεξίματα και με σαφή διάθεση να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα του έδινε και το προβάδισμα στο σκορ, άρχισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς, θέλοντας έτσι να εκμεταλλευτούν και το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης έδινε το πρώτο του φιλικό στη σεζόν.

Η δημιουργικός προσανατολισμός των παικτών του Μπέσνικ Χάσι ήταν να αναπτυχθούν από τις άκρες και από εκεί δημιουργήθηκαν οι περισσότερες καλές στιγμές για τους «ερυθρολεύκους». Μόλις στο 2’ πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη των «ερυθρολεύκων» στα καρέ του Αστέρα, με τον Πάρντο να μην μπορεί να τελειώσει σωστά τη φάση, ενώ στο 9’ ήταν η σειρά του Εμενίκε να χάσει την ευκαιρία, όταν ο Κούτρης βρήκε τον Νιγηριανό, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στα χέρια του Αθανασιάδη.

Στο 25’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Οφόε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο και πάλι ο Αθανασιάδης κατάφερε να απομακρύνει επιτυχημένα το πλασέ του Βέλγου κεντρικού χαφ.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε… κόπο για να τελειώσει τις φάσεις του , ο Αστέρας είχε τον τρόπο. Ο Καλτσάς στο 29’ έβγαλε τη σέντρα και ο Μανιάς αφού κοντρόλαρε την μπάλα, την έστειλε με το κεφάλι πάνω από τον Καπίνο, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στη συγκεκριμένη φάση ο Σισέ έχασε εντελώς τη φάση, δείχνοντας ότι δεν είχε αίσθηση του χώρου, ενώ είχε αφήσει εντελώς αμαρκάριστο τον επιθετικό του Αστέρα.

Μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μία ευκαιρία να ισοφαρίσουν και συγκεκριμένα στο 35’, όταν ο Πάρντο μπήκε στην περιοχή, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει με ωραίο τρόπο τον Ρόμπερτ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε και πάλι ο αλάνθαστος Αθανασιάδης.

Στο β' ημίχρονο ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές περνώντας στο ματς τους Καρσελά, Ανσαριφάρντ, Νικολάου και Μαρτίνς, αλλά και ο Στάικος Βεργέτης από την πλευρά του διαφοροποίησε όλη την ενδεκάδα, αφού ήταν το πρώτο φιλικό για την ομάδα του και ήθελε να τεστάρει την κατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών του.

Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, ο ρυθμός που υπήρχε στο α' ημίχρονο να μην υφίσταται και πλέον να παίζει μεγάλο ρόλο η ατομική ποιότητα των παικτών. Αυτή τελικά έκανε και τη διαφορά στο 56'... Ο Φορτούνης προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Αστέρα, ο Πασαλίδης απομάκρυνε με το κεφάλι, εκεί όμως που βρισκόταν ο Καρσελά. Ο τελευταίος χωρίς να διστάσει έπιασε με τη μία το δυνατό σουτ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η συνέχεια του παιχνιδιού αναλώθηκε περισσότερο σε αλλαγές παικτών, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν φάσεις στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε πάντα από τα άκρα να ανοίξει την άμυνα του Αστέρα, κάτι όμως που δεν πετύχαινε πάντα, ενώ οι Αρκάδες ήταν επικίνδυνοι στις υποψίες αντεπιθέσεων που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν.

Το δυσάρεστο για τον Μπέσνικ Χάσι ήταν το πρόβλημα τραυματισμού του Ομάρ, το οποίο τον ανάγκασε να περάσει εκτός γηπέδου, ωστόσο στα θετικά προσμετράται η παρουσία των Οφόε και Καρσελά, ενώ ο Εμενίκε παρουσιάστηκε με μπόλικη όρεξη και με διάθεση να μπει στις φάσεις, αλλά δείχνει ότι θέλει χρόνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (72' Φιγκέιρας), Σισέ (46' Νικολάου), Βούκοβιτς (46' Μαρτίνς), Κούτρης (86' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό, Οφόε (77' Σιώπης), Φορτούνης (89' Μανθάτης), Πάρντο (46' Καρσελά), Μάριν (68' Σεμπά), Εμενίκε (46' Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρόμπερτ, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μαντίντα, Καλτσάς, Μάσα, Μανιάς

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Τσίφτσης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Γκοντό, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Ντουντού, Τσιλιανίδης, Χασάν, Τσανγκ

Δείτε την περιγραφή του αγώνα όπως την κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x