Europa League

Καν' το σαν άλλοτε…

Είκοσι χρόνια μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός ψάχνει μία σημαντική νίκη με την οποία θα ελπίζει σε πρόκριση στους «32» του Europa League. Τα πλάνα του Στραματσόνι.

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Άγιαξ, επιστρέφοντας με μία σπουδαία νίκη από τον Άμστερνταμ.

Στις 3 Απριλίου 1996 οι «πράσινοι» με γκολ του Βαζέχα είχαν καταφέρει να κερδίσουν τους Ολλανδούς στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, σε ένα ματς που έχει μείνει στην ιστορία των ελληνικών ομάδων.

Τώρα οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι θέλουν να πετύχουν κάτι ανάλογο, διατηρώντας τις λίγες ελπίδες που υπάρχουν για πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League (20:00, Cosmote Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το έργο σαφώς για το «τριφύλλι» είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει κάποιο αποτέλεσμα.

Για το πετύχει αυτό, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει τόσο τον Άγιαξ, όσο και τη Θέλτα, στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές και παράλληλα να έρθουν αποτελέσματα που τον βολεύουν στα άλλα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη επί του Άγιαξ στην Ολλανδία και την ίδια στιγμή θέλει ισοπαλία και μόνο ισοπαλία στο ματς της Θέλτα με την Σταντάρ Λιέγης. Αν το εν λόγω ματς δεν έρθει «Χ», η νίκη στο Άμστερνταμ, δε φτάνει στο «τριφύλλι».

Αν έρθει το επιθυμητό στην αυριανή αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει πάλι τη νίκη με τη Θέλτα στη Λεωφόρο την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ο Άγιαξ να νικήσει την Σταντάρ στο Βέλγιο.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» ψάχνει την 100η νίκη του στην Ευρώπη, επίτευγμα που κυνηγάει μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Μπρόντμπι τον περασμένο Αύγουστο.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τρία στόπερ: τους Μολέντο, Σάμπα, Κουτρουμπή. Ως μπακ-χαφ θα αγωνιστούν οι Χουλτ και Κουλιμπαλί, με τους Βιγιαφάνιες και Ζέκα να παίζουν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Γουακάσο (ή ο Λεντέσμα), με τους Λούντ και Ιμπάρμπο να είναι στην επίθεση.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ξενόπουλος, Μέστο, Ιβανόφ, Μπεργκ, Ρινάλντι, Μίγγος και Πίσπας. Εκτός έμειναν οι Λέτο και Εμποκού, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον άλλο να έχει ίωση και να είναι τιμωρημένος.

Από την πλευρά του, ο Άγιαξ αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Ονάνα, Τετέ, Ντε Λιχτ, Φριρχίφερ, Ντάικς, Σόνε, Φαν Ντε Μπέεκ, Κλάασεν, Τσέρνι (ή Νούρι), Κασιέρα και Τραορέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x