Stoiximan Super League

Κανείς δε θέλει τον Ολυμπιακό

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε ν' αποφύγει τα προκριματικά αλλά απ' την άλλη πλευρά, καμιά ομάδα δε θέλει να έχει γι' αντίπαλο τους πρωταθλητές Ελλάδος

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Από το βράδυ που η Λίβερπουλ έκανε την επική ανατροπή αποκλείοντας τη Ντόρτμουντ, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το ότι ο Ολυμπιακός είναι απίθανο πλέον ν' αποφύγει τη διαδικασία των προκριματικών για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τελικά οι “ερυθρόλευκοι” χρειαστεί να παίξουν προκριματικά για να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε η πρώτη συγκέντρωση στου Ρέντη (για τη νέα σεζόν) θα είναι στις 20 Ιουνίου.

Η ημερομηνία αυτή δεν αναφέρεται τυχαία, έχει συζητηθεί από τον προπονητή και τους συνεργάτες του κι έχουν καταλήξει στη συγκεκριμένη μέρα. Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι και η πλέον ευχάριστη για καμιά ομάδα, πόσο μάλλον για ένα σύλλογο που συμμετέχει κάθε χρόνο (με δύο εξαιρέσεις) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό διότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την πρόκριση, σε μια τέτοια καλοκαιρινή διαδικασία και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί μεγάλες εκπλήξεις.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε ν' αποφύγει τα προκριματικά αλλά απ' την άλλη πλευρά, καμιά ομάδα (από αυτές που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία) δε θέλει να έχει γι' αντίπαλο τους πρωταθλητές Ελλάδος. Η καλή παρουσία των Πειραιωτών στους ομίλους της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες νίκες που έχουν σημειώσει οι “ερυθρόλευκοι” απέναντι σε τεράστιες ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ) δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στην Ευρώπη. Το αντίθετο, ήταν επιτυχίες που προκάλεσαν αίσθηση και συζητήθηκαν πολύ.

Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά και οι πιθανοί αντίπαλοι των “ερυθρόλευκων” ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδος και θα θέλουν ν' αποφύγουν τους Πειραιώτες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η αποστολή του Ολυμπιακού να εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι εύκολη. Για να πετύχουν οι “ερυθρόλευκοι” το στόχο τους θα πρέπει πρώτα απ' όλα ν' αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τα ματς των προκριματικών. Αν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός τότε θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x