Super League 2

«Κανένα πρόβλημα ο νόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Απόλυτα συνταγματικό και εντεταγμένο στο πλαίσιο που ορίζεται από το ΣτΕ χαρακτήρισε το νόμο για την «Αγιά-Σοφιά» ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην υπόθεση των προσφυγών.

Τη βεβαιότητα ότι η ΑΕΚ κινείται απολύτως σύννομα στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της εξέφρασε ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.

Λίγη ώρα μετά την εκδίκαση των προσφυγών που έχουν κατατεθεί εναντίον της «Αγιά-Σοφιάς», ο εκπρόσωπος της «Ένωσης» στην υπόθεση τόνισε ότι ο σχετικός νόμος δεν αντιτίθεται σε κανένα σημείο στο Σύνταγμα ή το νομικό πλαίσιο του ΣτΕ.

«Αναπτύξαμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση ότι, ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όλη την υπόλοιπη διαδικασία, δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική αδειοδότηση, κυκλοφοριακή αδειοδότηση με συνήθεις πράξεις, όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προβάλουν τις δικές τους ειδικότερες αιτιάσεις.

Επομένως θεωρούμε ότι η ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε εξ απόψεως Συντάγματος, ούτε εξ απόψεως λοιπής νομολογίας του ΣτΕ. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επιχειρήματός μας. Τώρα θα κριθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά κανένα φορέα, ούτε την δημοτική πολεοδομία, ούτε το Υπουργείο που θα επιμεληθεί μετά των πράξεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε οτιδήποτε άλλο»
, σημείωσε.

Αναφερόμενος, δε, στο πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία από ‘δω και πέρα, είπε: «Τώρα θα υπάρχουν 12 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τα μέρη τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνέλθει σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί της υποθέσεως. Αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x