Stoiximan Super League

Καρεμπέ: «Παγκόσμιο brand ο Ολυμπιακός, όχι το ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στην As για τη φιλοδοξία του Ολυμπιακού να σπάσει τα ελληνικά σύνορα κάνοντας λόγο για ένα παγκόσμιο brand που βρίσκεται σε ένα άσημο πρωτάθλημα.

Φιλοδοξία του Ολυμπιακού είναι να γίνει παγκοσμίως γνωστός ως μία ομάδα που θα διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και θα αναδεικνύει παίκτες που θα μπορούν να πωλούνται σε μεγάλα κλαμπ, όπως δήλωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ σε συνέντευξή του στην As.

«Έπαιξε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και κατέκτησα δύο πρωταθλήματα. Πριν πέντε χρόνια ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης με κάλεσε να συνεργαστώ μαζί του. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας ακαδημίας. Πιστεύω πως έχουμε υλικό. Ήδη πουλήσαμε τον Ρέτσο στη Λεβερκούζεν. Παλιότερα είχαμε πουλήσει τον Μανωλά και τον Μήτρογλου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από την οικονομική κρίση. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε. Αυτή είναι η πρόκληση για μας. Όταν ο κόσμος μιλά για την Ελλάδα μιλά για την Ακρόπολη, όχι για το ποδόσφαιρό της. Το να το αλλάξουμε αυτό είναι δύσκολο. Θέλουμε ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις πωλήσεις από ένα μέτριο πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να γίνει παγκόσμιος. Δεν είμαστε παγκόσμιο brand ως ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ο σύλλογος. Γίνεται καλή δουλειά και δουλεύοντας μαζί γινόμαστε δυνατοί», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε μπάτζετ 65 εκατ. ευρώ, που είναι μικρό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα 700-800 της Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ. Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο φλερτ του με την Μπαρτσελόνα πριν καταλήξει να φορά τη φανέλα της Ρεάλ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν του λείπει το ποδόσφαιρο αφού πλέον αντιλαμβάνεται διαφορετικά την αποστολή του στο χώρο: «Δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο, άρχισα στα 17 και έπαιξα μέχρι τα 34. Τώρα απλώς ξεμουδιάζω καμιά φορά με τους θρύλους της Ρεάλ. Είχα την καριέρα μου, το ποδόσφαιρο μού έδωσε τροφή και τώρα θέλω να προσφέρω κάτι πίσω σε επίπεδο εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x