Αγγλία

Καρφιά Μουρίνιο για Πεπ;

Δηλώσεις με πιθανό αποδέκτη τον Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο, που τόνισε ότι πήγε στην Τσέλσι και όχι σε ένα σύλλογο άλλης χώρας όπου το να γίνει κάποιος πρωταθλητής είναι ευκολότερο.

Αινιγματικές (ως προς τον αποδέκτη) ήταν οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο, αναφορικά με την επιλογή της Τσέλσι ως τον σύλλογο που θα προπονεί, με τα λόγια του να φαίνεται να έχουν στόχο τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λίγο μετά και τη μαθηματική κατάκτηση της Premier League με τους «μπλε» ανέφερε ότι θα μπορούσε να είναι εξυπνότερος όταν διάλεγε την ομάδα που θα δουλέψει και να πάει σε μία χώρα όπου το να γίνει κάποιος πρωταθλητής είναι κατά πολύ ευκολότερο.

«Δεν νομίζω ότι είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή χώρας και συλλόγου όπου θα δουλέψω. Θα μπορούσα για παράδειγμα να επιλέξω άλλο σύλλογο σε άλλη χώρα όπου το να γίνει κάποιος πρωταθλητής είναι κατά πολύ ευκολότερο», ήταν τα λόγια του 52χρονου που, στη συνέχεια, τόνισε ότι εκείνος επέλεξε μία ομάδα όπου και στην προηγούμενη θητεία του ήταν ευτυχισμένος.

«Εγώ επέλεξα μια ομάδα όπου ήμουν ευτυχισμένος στο προηγούμενό μου πέρασμα και μία χώρα που, επίσης, μου αρέσει. Αγωνιστικά, βέβαια, πήρα κάποιο ρίσκο. Είμαι τόσο, τόσο χαρούμενος, πάντως, που κατάφερα να κερδίσω έναν ακόμη τίτλο της Premier League, δέκα χρόνια μετά την πρώτη μου κατάκτηση με το σύλλογο», είπε ο τεχνικός των «μπλε».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε όλους τους συλλόγους τους οποίους δούλεψε, με τον ίδιο να κάνει ειδική αναφορά στον τίτλο που κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα σε εκείνη την Μπαρτσελόνα.

«Έγινα πρωταθλητής σε κάθε σύλλογο που προπόνησα. Στην Πόρτο, στην Ίντερ, στην Ρεάλ και στην Τσέλσι. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Το να κερδίσω το πρωτάθλημα π.χ. στην Ισπανία με 100 πόντους, κόντρα στην καλύτερα Μπαρτσελόνα όλων των εποχών, ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και μου άρεσε πολύ», είπε ο «Special One», που επισήμανε ότι απολαμβάνει το πόστο του στους Λονδρέζους, παρά τις δυσκολίες.

«Ίσως όμως στο μέλλον να πρέπει να φανώ εξυπνότερος και να επιλέξω κάποιο σύλλογο σε άλλη χώρα όπου ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να πάει ως προπονητής και να κερδίσει τον τίτλο. Προς το παρόν, όμως, συνεχίζω να απολαμβάνω τις δυσκολίες που έχω να αντιμετωπίσω», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού που, στο τέλος, ανέφερε ότι θα παραμείνει στον πάγκο της Τσέλσι μέχρι τη στιγμή που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα του πει να φύγει.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος και θα παραμείνω εδώ μέχρι ο κύριος Αμπράμοβιτς μου πει να φύγω», κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x