Ελλάδα

Καταδίκη Θωμά και Ριαβόγλου για το μικρό Koriopolis πρότεινε η εισαγγελέας

Την τελεσίδικη ενοχή του Θωμά Μητρόπουλου και του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου για το «μικρό Koriopolis» και την αθώωση των Αμανατίδη και Κωτούλα πρότεινε η εισαγγελέας έδρας.

Σημαντική εξέλιξη στη δίκη για το λεγόμενο «μικρό Koriopolis» και συγκεκριμένα στην εκδίκαση της έφεσης που έχουν υποβάλει οι τέσσερις πρώτοι καταδικασθέντες του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011.

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε την τελεσίδικη ενοχή του Θωμά Μητρόπουλου (ως ιδιοκτήτη του Ηλυσιακού) και του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου (του Αγροτικού Αστέρα) για το «μικρό Koriopolis», καθώς και την αθώωση των Περικλή Αμανατίδη (προπονητής) και Διονύση Κωτούλα (πρώην ιδιοκτήτη Αναγέννησης Καρδίτσας).

Ο Θωμάς Μητρόπουλος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και για παράνομο στοιχηματισμό. Οι Αμανατίδης και Κωτούλας σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή για δωροδοκία.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του πιθανότατα την προσεχή Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Θυμίζουμε ότι οι πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια τα οποία είχαν κριθεί από το δικαστήριο ως χειραγωγημένα:

-Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1
-Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3
-Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0
-Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2
-Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2
-Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x