Ισπανία

Καταγγελία οπαδού της Μπαρτσελόνα: «Η αστυνομία δεν με άφησε να μπω στον τελικό για μία σημαία»

Την αστυνομία της Ισπανίας καταγγέλλει Γερμανός οπαδός της Μπαρτσελόνα, επειδή τον έδιωξαν από τον τελικό κόντρα στην Αλαβές, λόγω καταλανικής σημαίας.

Την ισπανική αστυνομία καταγγέλλει ο Γερμανός οπαδός της Μπαρτσελόνα, Ντάνιελ Καλ, αφού δεν του επέτρεψαν να μπει στο «Βιθέντε Καλντερόν» και να παρακολουθήσει τον τελικό της ομάδας του κόντρα στην Αλαβές. Ο λόγος; Μία σημαία της ανεξαρτησίας της Καταλονίας που φορούσε στην πλάτη.

Ο Γερμανός θα ζητήσει αποζημίωση, αφού όπως λέει του πήραν το εισιτήριο, του φέρθηκαν βίαια, τον έδιωξαν και το γεγονός αυτό αποτελεί πράξη διάκρισης και παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Αναλυτικά η καταγγελία του Γερμανού φίλου της Μπαρτσελόνα:

«’Ήμουν με δύο φίλους Γερμανούς και την ώρα που φτάσαμε στον έλεγχο ήμουν ο τελευταίος από τους τρεις. Είχα μία μικρή τσάντα και στην πλάτη μία σημαία της Καταλονίας, κάτι που τελικά αποδείχθηκε το πρόβλημα. Ο έλεγχος της τσάντας μου άργησε τόσο που φώναξα στους φίλους μου να με περιμένουν. Η αστυνομία με στραβοκοίταξε για τη σημαία, αλλά μόλις κατάλαβαν ότι ήμουν και αλλοδαπός, μου ζήτησαν τα έγγραφά μου.

Τους έδειξα τη γερμανική μου ταυτότητα και άρχισαν να με ρωτούν για τη σημασία της σημαίας και γιατί τη φορούσα. Τους απάντησα ότι είναι μόνο μία σημαία και με είδα περικυκλωμένο από την ασφάλεια και περισσότερους αστυνομικούς»,
είπε ο Καλ που ανέφερε κι άλλες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Μου ζήτησαν πάλι τα εισιτήρια για να δουν το όνομα και από αυτή τη στιγμή τα κρατούσαν. Ενώ τους τα ζήτησα πίσω και ενώ ακόμα με ρωτούσαν για τη σημαία, μου είπαν να τους συνοδεύσω έξω. Τελικά μου είπαν “σήμερα δεν υπάρχει ματς για σένα”.

Ζήτησα εξηγήσεις και επιπλέον κάποιον να μιλάει στα αγγλικά, αφού δεν μιλάω ισπανικά και δεν ήθελα να τους προκαλέσω μιλώντας στα καταλανικά. Πλέον δεν υπήρχε τρόπος να ηρεμήσουν τα πράγματα και με ανάγκασαν να φύγω από το γήπεδο»,
ανέφερε ενώ αποκάλυψε και τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας.

«Ένας αστυνομικός με έπιασε από το χέρι πολύ δυνατά και με πήγε στην έξοδο δίνοντάς μου την ταυτότητα. Μόλις ζήτησα το εισιτήριό μου μου είπε “Σκάσε και φύγε, δεν θέλουμε να σε ξαναδούμε”, απειλώντας να με χτυπήσει με το χέρι σηκωμένο. Θέλω να καταγγείλω το γεγονός και πάνω από όλα είναι μια πράξη διάκρισης και στέρησης της ελευθερίας έκφρασης», καταλήγει ο Καλ, που αναμένει αποζημίωση για αυτή την κακή εμπειρία που είχε στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x