Ισπανία

Καταγγελία του Παρατηρητηρίου κατά της ομοφοβίας για το επεισόδιο Ρονάλντο-Κόκε

Καταγγελία στη La Liga έστειλε το Παρατηρητήριο κατά της ομοφοβίας μετά το φραστικό επεισόδιο με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς ανάμεσα σε Ρονάλντο και Κόκε ζητώντας να επιβληθούν ποινές.

Την οργή της για τους ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς που ακούγονται ακόμη και από επιφανείς ποδοσφαιριστές εξέφρασε με καταγγελία προς τη La Liga το Παρατηρητήριο κατά της ομοφοβίας. Αιτία ήταν ο διάλογος των Κόκε και Ρονάλντο στη διάρκεια του ντέρμπι της Μαδρίτης, όταν ο Ισπανός μέσος της Ατλέτικο αποκάλεσε τον αντίπαλό του «αδερφή» και ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ απάντησε αναλόγως.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε οι ποδοσφαιριστές ούτε οι ομάδες δείχνουν να ενδιαφέρονται για να ένα φαινόμενο τόσο σοβαρό, το οποίο βλάπτει την υπόληψη παικτών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου, που ζητεί μεταξύ άλλων να διερευνηθεί το περιστατικό και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις να τιμωρήσει τον Κόκε.

Ανάλογη καταγγελία είχε γίνει και τον περασμένο Απρίλιο, μετά τα υβριστικά συνθήματα οπαδών της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x