Stoiximan Super League

«Καταργείται» το βίντεο μετά το σκάνδαλο της ποινής σε Μπεργκ

Σε τροποποίηση του κανονισμού προκειμένου να μη γίνεται χρήση βίντεο από τις πειθαρχικές επιτροπής ως ανταπόδειξη του φύλλου αγώνα προχωρούν οι ποδοσφαιρικές αρχές μετά την άδικη ποινή στον Μπεργκ.

Η Super League είναι έτοιμη να περάσει τροποποίηση του κανονισμού στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΠΟ (30/6), προκειμένου να καταργείται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται από τις πειθαρχικές επιτροπής η εξέταση του βίντεο ως ανταπόδειξη του φύλλου αγώνα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τη Live Sport, η απόφαση αυτή των ποδοσφαιρικών αρχών έρχεται ως συνέχεια της άδικης ποινής στον Μάρκους Μπεργκ, που δημιουργεί ένα… παράξενο δεδικασμένο. Υπενθυμίζεται πως ο Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές (τρεις συν μία επειδή είναι αρχηγός) για χτύπημα στον Κρέσπο μετά από εξέταση βίντεο, παρότι ο διαιτητής είχε αντίληψη της φάσης και στο φύλλο αγώνα έκανε λόγο για αντιαθλητική συμπεριφορά του παίκτη και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Η «καμπάνα» στον Μπεργκ ήρθε μετά την εξέταση βίντεο που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ ζητώντας ουσιαστικά την τιμωρία του, όπως και τελικά συνέβη, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή δεν έδειξε την ίδια… ευαισθησία σε αντίστοιχο παράπτωμα του Λέο Μάτος στον ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας.

Μετά την τιμωρία στον Μπεργκ (και την απόρριψη της έφεσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Διαιτητικού για την προσφυγή του Παναθηναϊκού) δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ομάδα να ζητεί την τιμωρία παίκτη ή ενδεχομένως και την αλλαγή μιας λανθασμένης απόφασης μέσω εξέτασης βίντεο, ακυρώνοντας το ρόλο του διαιτητή εφόσον έχει αντίληψη της φάσης. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι ποδοσφαιρικές αρχές και γι’ αυτό το λόγο θα τροποποιήσουν τον κανονισμό διατηρώντας το βίντεο ως αποδεικτικό μέσο μόνο για περιπτώσεις που κάποια παράβαση διέλαθε της προσοχής των διαιτητών, όπως για παράδειγμα το εκτός φάσης χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x