Κύπρος

«Καθάρισε» από την άσπρη βούλα ο ΑΠΟΕΛ

Με δύο εύστοχα πέναλτι (το δεύτερο τουλάχιστον τραβηγμένο), ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-1 την Ομόνοια και κατέκτησε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του κυπριακού πρωταθλήματος.

Την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του κυπριακού πρωταθλήματος κατέκτησε ο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε 2-1 την Ομόνοια στο «ΓΣΠ», στο ντέρμπι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση. Παράλληλα, διατήρησαν την υπέρ τους παράδοση, καθώς έχασαν για τελευταία φορά από την αντίπαλό τους τον Νοέμβριο του 2013. Έκτοτε και σε 17 παιχνίδια, μετρούν 10 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Το ματς:

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπαράλ (6’ και 25’). Ενδιάμεσα (22’), μετά από λάθος έξοδο του Παναγή, ο Σωτηρίου δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και με τη συμπλήρωση μισής ώρας, έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαμπερέ, ο οποίος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 32’ και μετά από αντεπίθεση, ο Βάντερ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, αφού σούταρε πάνω στον Παναγή.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40’), αλλά πριν σκοράρει ο Ντάρμπισιρ, ο Μερκής έκανε σωτήρια προβολή και απέτρεψε το γκολ. Ο Άγγλος ήταν μοιραίος για την ομάδα του στο 44’, αφού σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σωτηρίου και έκανε το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ομόνοια, στις καθυστερήσεις ο Μπαράλ κέρδισε νέο πέναλτι (τραβηγμένο) σε μαρκάρισμα του Σοϊλέδη και ο ίδιος παίκτης από την «άσπρη βούλα» έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «γαλαζοκίτρινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια επιχείρησε να μπει πιο επιθετικά, αλλά ήταν δύσκολο να διασπάσει την καλή αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Από την πλευρά του, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και παράλληλα να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του πρώτου αγώνα με την Άντερλεχτ για τους «16» του Europa League. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, με τον Ντάρμπισιρ να μειώνει σε 2-1 στο 88’, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν αυτοί που κατέκτησαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας (68’ Εμπεσίλιο), Εφραίμ (79’ Αλωνεύτης), Βάντερ, Μπαράλ, Σωτηρίου (59’ Ντε Καμάργκο).

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα, Κατελάρης (56’ Φλορέσκου), Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (63’ Κύπρου), Ντάρμπισιρ.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 4/3
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 2-1
(44’ πεν. Σωτηρίου, 45’+2 πεν. Μπαράλ - 88’ Ντάρμπισιρ)

ΑΕ Ζακακίου-Δόξα Κατωκοπιάς 0-4
(6’ Φοφανά, 27’ Γκόμες, 70’ Μπραούλιο, 90’ Κορομίνας)

Νέα Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα 1-3
(25’ πεν. Μακρίεφ - 52’ Μπαρμπαρό, 60’ Δημητρίου, 90’+2 Πασέκ)

Άρης Λεμεσού-Εθνικός Άχνας 3-1
(14’ πεν., 32’ πεν., 84’ πεν. Μάρτινς - 18’ πεν. Πιντσέλι)

Κυριακή, 5/3
Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού (16:00)
ΑΕΛ-Ερμής Αραδίππου (17:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Αναγέννηση Δερύνειας (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x