Champions League

«Καθάρισε» Τσέλσι και πρόκριση η... τρομακτική Μπάγερν!

Έτοιμη για προημιτελικά η «καυτή» Μπάγερν. Με τους Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι να κάνουν όργια, οι Βαυαροί έκαναν... πλάκα στην έδρα της Τσέλσι και με το 3-0, μετέτρεψαν τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Αυτή η Μπάγερν Μονάχου... τρομάζει κάθε αντίπαλο!

Με επιβλητική εμφάνιση και τους Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι σε τρομερή κατάσταση, οι Βαυαροί πέρασαν... αέρα με 3-0 από το «Stamford Bridge» και μετέτρεψαν τη ρεβάνς με την Τσέλσι σε τυπική διαδικασία.

Δύο γκολ από ισάριθμες ασίστ του Λεβαντόφσκι ο Γκνάμπρι, με τους δύο να κρύβουν το τόπι και να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της Μπάγερν σε ένα τρίλεπτο, με τον Πολωνό φορ να βάζει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Μεγάλο ματς από Ντέιβις, Μίλερ και Αλκάνταρα, με την Τσέλσι να κάνει κάκιστο ματς και να γλιτώνει την συντριβή ελέω Καμπαγέρο.

Το ματς

Φρενήρης ο ρυθμός από το πρώτο λεπτό του αγώνα, κάτι που αν μη τι άλλο περιμέναμε. Καμία διάθεση από τις δύο ομάδες να κλειστούν και να βάλουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους, με την Μπάγερν να προειδοποιεί πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό με τον Μίλερ. Με τον Ζιρού να παίζει ως στήριγμα και να σπάει μπάλες, ταλαιπωρώντας τον Μπόατενγκ, η Τσέλσι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Βαυαροί είχαν πολύ ψηλά τις γραμμές τους στον αγωνιστικό χώρο αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν ουσιαστικοί. Ένα εκρηκτικό τετράλεπτο (11'-15') λίγο έλειψε να φέρει το γκολ στην Μπάγερν αλλά Κομάν και Λεβαντόφσκι δεν κατάφεραν να κουνήσουν... πλεκτό.



Ο Μίλερ οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι της Μπάγερν, μοιράζοντας δεξιά και αριστερά μπάλες, ενώ λίγο έλειψε και ο ίδιος να σκοράρει. Αρχικά, στο 28’ ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έβγαλε τον Λεβαντόφσκι τετ-α-τετ αλλά ο Καμπαγέρο είχε γρήγορη και σωστή αντίδραση, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μίλερ πέρασε λίγο άουτ. Μερικά λεπτά αργότερα, ο 31χρονος λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το γήπεδο... έγερνε, η Μπάγερν έχανε τη μία φάση μετά την άλλη αλλά δεν σκόραρε και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Η Τσέλσι χτύπησε στο transition game, ο Μάρκος Αλόνσο «άδειασε» τον Παβάρ μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο τελείωμα αλλά ο Νόιερ του είπε «όχι».



Ήταν ευδιάκριτο πως η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι στο ματς, αλλά λόγω της δυστοκίας της και του Καμπαγέρο δεν μπορούσε να βρει κάποιο γκολ. Ο Ζορζίνιο με ανόητη ενέργεια είδε την κίτρινη κάρτα και θα χάσει τη ρεβάνς, κάτι που πλέον έχει μικρή σημασία, και μετά το 50ο λεπτό ήρθε η... καταιγίδα! Ο Λεβαντόφσκι συνδυάστηκε αρμονικά με τον Γκνάμπρι και ο δεύτερος πάγωσε το «Stamford Bridge», αποδίδοντας δικαιοσύνη στο παιχνίδι στο 51’. Και τρία λεπτά αργότερα, οι δύο παίκτες «έκρυψαν» ξανά την μπάλα, με τον Πολωνό να μοιράζει μία ακόμα ασίστ και τον Γερμανό να σκοράρει εκ νέου για το 2-0.





Τα δύο τέρματα των Βαυαρών είχαν «σοκάρει» τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα, με το γήπεδο να «γέρνει» και τα δοκάρια της εστίας του Καμπαγέρο να... σφυρίζουν! Το τρίτο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου αφού η άμυνα της Τσέλσι ήταν σε τρικυμία και η Μπάγερν συνέχιζε με το πόδι στο γκάζι. Ήρθε στο 76ο λεπτό όταν ο Ντέιβις πέρασε... μέσα από Μάουντ και Ζορζίνιο και από... πάνω τον Κρίστινσον που ματαίως προσπάθησε να κόψει με τάκλιν και σέρβιρε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Λεβαντόφσκι για το 3-0.



Σκορ που παρέμεινε μέχρι το φινάλε και είναι απολύτως δίκαιο. Το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες αφού ο Μάρκος Αλόνσο με χαζή ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Λεβαντόφσκι και σωστά αποβλήθηκε από τον Τουρπάν (86’).

Αξιοσημείωτο του αγώνα πως ο Λεβαντόφσκι έπιασε τον Μπενζεμά στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο Champions League με 64 τέρματα, ενώ η Μπάγερν μπορεί να... κοιμάται ήσυχη αφού ποτέ στην ιστορία του θεσμού δεν έχει καταφέρει μια ομάδα να ανατρέψει το εις βάρος της 0-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x