Stoiximan Super League

O ΣΠΟΡ FM με τον ΠΑΟ στην Ολλανδία: Καθετί καινούργιο, είναι κι ελπιδοφόρο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από την Ολλανδία για τις κατάλληλες μέρες που βρήκε ο Παναθηναϊκός να «χτυπήσει» μεταγραφικά και για τον Στραματσόνι που έχει πλέον όλη την ευθύνη.

Ανησυχούσε και με το δίκιο του ο κόσμος για την μεταγραφική κωλυσιεργία. Πέρσι τέτοιες μέρες, ο Παναθηναϊκός έφευγε για Ολλανδία με το 90% των μεταγραφών του μαζί.

Φέτος ο Ιβάνοφ, μαζί με κάποιους πιτσιρικάδες από την ομάδα νέων, ήταν τα μόνα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο αεροπλάνο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ένα μήνα ακριβώς πριν από το πρώτο επίσημο – και πολύ κρίσιμο – παιχνίδι της χρονιάς.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Στραματσόνι «δούλευε» όλο αυτό το διάστημα για να ολοκληρωθούν τα βασικά του «θέλω» μέχρι αυτή τη μέρα. Να έχει δηλαδή μαζί του στην Ολλανδία έναν κεντρικό αμυντικό, έναν επιθετικό, έναν χαφ και έναν αριστερό μπακ. Εκτός απροόπτου, όλοι θα είναι μαζί του μέσα στο επόμενο διήμερο. Ο Ιμπάρμπο βρίσκεται με τα εισιτήρια στο χέρι, ο Χουλτ το ίδιο, ο Γουακάσο περιμένει τα τυπικά για να ξεκινήσει κι εκείνος το ταξίδι.

Και λέμε ο Στραματσόνι, διότι ο Ιταλός είναι εκείνος που έτρεξε, όπως και τον χειμώνα, τον έως τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό. Δικές του ήταν οι επαφές, αυτός έτρεξε, αυτός μπήκε στο αεροπλάνο (Ιμπάρμπο), αυτός βρήκε την ευκαιρία με τον Γουακάσο, αυτός πήρε το – ανάλογο με του Μολέδο – ρίσκο με τον Ιβάνοφ. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ασχολείται όλο αυτό το διάστημα κυρίως με οργανωτικά θέματα και θέματα αποδεσμεύσεων και ελάχιστα με τα μεταγραφικά. Κάτι που σημαίνει πως ο «Στράμα» έχει πλέον όλη την ευθύνη δική του και για τους παίκτες που αποκτήθηκαν και – το κυριότερο – για τον Παναθηναϊκό που θα ετοιμάσει και θα μας παρουσιάσει.

Έναν Παναθηναϊκό που οφείλει σε ένα μήνα από σήμερα να είναι πανέτοιμος για να προκριθεί απέναντι σε δύο αντιπάλους και να μπει στους ομίλους του Europa League. Το περσινό πάθημα μας αναγκάζει να έχουμε χαμηλά τη… μπάλα. Απαγορεύεται κάθε ίχνος ενθουσιασμού, μετά το περσινό καλοκαιρινό «πατατράκ». Μαζί μ’ αυτό, όμως, οφείλουμε όλοι να βάλουμε μια οριστική γραμμή σε ό,τι συνέβη πέρσι και να δούμε το μέλλον.

Αν ο Παναθηναϊκός ζει με τους περσινούς εφιάλτες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να φορτωθεί με τόσο μεγάλο άγχος που θα του κάνει ζημιά, η οποία θα μοιάζει ανεπανόρθωτη. Ξεκινάει πλέον μια άλλη σεζόν, που όλοι πρέπει να την αντιμετωπίσουν σαν αυτό ακριβώς που είναι: καινούργια. Και κάθετι καινούργιο είναι κι ελπιδοφόρο. Και στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε, παρακολουθώντας βήμα προς βήμα και μεταφέροντας τα όσα θα συμβαίνουν στην Ολλανδία από τον Αντρέα Στραματσόνι και τους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x