Stoiximan Super League

Κατσουράνης στον ΣΠΟΡ FM: «Το προβάδισμα η ΑΕΚ, αλλά είναι νωρίς…»

Τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει η ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Παναχαϊκή.

Μικρό προβάδισμα για την πρωτιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει από χθες η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος χαφ τόνισε πως αν δεν προέκυπταν τόσα αγωνιστικά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε και εκείνος να έχει τις πιθανότητές του και τώρα είναι πιο δύσκολο το έργο του.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο πρώην διεθνής άσος υποστήριξε πως έμεινε στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Κώστας Κατσουράνης σχολίασε και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολο για μία χώρα χωρίς υποδομές, να θέλει να έχει ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα:

-την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League: «Μιλάμε για έξι παιχνίδια, ένα μικρό πρωτάθλημα, που είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ κουραστικό γιατί υπάρχει πολλή ζέστη και τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά. Η ΑΕΚ πήρε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς…»

-την εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Περίμενα ότι η ΑΕΚ θα είναι καλή. Μετά την έλευση του νέου προπονητή έχει βελτιωθεί πολύ ως ομάδα. Έκανε ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα για να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα. Καλή εμφάνιση και δίκαιη νίκη. Αν παρατηρήσουμε, δεν υπήρχαν πολλές δηλώσεις από τους παίκτες της ΑΕΚ, η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και έβγαλε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς».

-τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που ξεχώρισε στο ντέρμπι της Τούμπας: «Ξέρετε τη νοοτροπία μου, μου άρεσε ο Γαλανόπουλος και πρέπει να παίζει βασικός και αξίζει περισσότερο να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Είναι ένα χαφ που δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα χαφ της ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο ούτε η ηλικία, ούτε η εθνικότητα. Πρέπει το ποδόσφαιρό μας να εμπιστεύεται πιο πολύ τους Έλληνες παίκτες».

-το πώς πρέπει να διαχειριστεί μία ομάδα τους συνεχόμενους αγώνες: «Παίζει μεγάλο ρόλο η αποκατάσταση μετά τα παιχνίδια και το βάθος στον πάγκο. Όσο πιο πολλούς παίκτες διαθέτει μια ομάδα, τόσο καλύτερα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι τα πιο σοβαρά και όποια ομάδα από τις τέσσερις τα έχει στο μεγαλύτερο βαθμό, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση».

-την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι τον επηρέασε το γιορτινό κλίμα από την κατάκτηση του κυπέλλου και θα έπρεπε να είναι πιο έτοιμος για αυτό το παιχνίδι. Φάνηκε ότι αυτό δεν έγινε, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Δέχθηκε το γκολ νωρίς και αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για εκείνον, όπως και οι ευκαιρίες της ΑΕΚ. Θεωρώ ότι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά του για να πιέσει και να απειλήσει. Η ΑΕΚ έχει δύναμη στα χαφ, έχει καλούς ποδοσφαιριστές εκεί και πιστεύω ότι της ταιριάζει ο ΠΑΟΚ, αφού σε όλα τα παιχνίδια τον έχει περιορίσει αρκετά και δεν τον άφησε να δημιουργήσει φάσεις».

-τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρωτιά στα πλέι οφ: «Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό τιμ στην αποκατάσταση, τον Γιάννη Κωτσή και Χρήστο Καρβουνίδη, με τους οποίους είχα συνεργαστεί στην ΑΕΚ και στην Εθνική ομάδα, θα του έδινα τύχη. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη, είναι πολύ δύσκολο, καθώς έχασε πέντε ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει οι παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ να υπερβάλουν εαυτόν για να έχει τύχη η ομάδα. Με βάση τη χθεσινή εικόνα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να είναι αισιόδοξοι, αλλά η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι το απρόβλεπτο και μπορεί να αρπάξουν την ευκαιρία και να δείξουν καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».

-τον Πανιώνιο: «Για μένα ο Πανιώνιος έχει τύχη στα πλέι οφ. Έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και παίκτες που τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι. Αν ο Πανιώνιος δεν φοβηθεί και δεν σεβαστεί παραπάνω από το κανονικό τις άλλες ομάδες, τότε έχει τύχη».

-την παρουσία του στην Παναχαϊκή, η οποία επιστρέφει στη Football League: «Θεωρώ ότι η Παναχαϊκή ανήκει σε όλη την Πελοπόννησο. Κάναμε μια καλή χρονιά με νέους ποδοσφαιριστές, που αξίζουν να τους δουν και στη Football League. Προσπαθούμε με αργά και σταθερά βήματα να φτιάξουμε πράγματα. Μιλάμε για ένα ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς υποδομές. Αυτό μόνο στην Ελλάδα το βλέπω, πουθενά αλλού. Αν θέλουμε να το φτιάξουμε, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στον τομέα των υποδομών. Μετά έρχονται όλα τ’ άλλα.

-το αν ο ίδιος έχει βλέψεις να αναλάβει μια αντίστοιχη θέση (σ.σ. τεχνικός διευθυντής) σε υψηλότερο επίπεδο: «Ελπίζω να με δείτε πιο ψηλά με την Παναχαϊκή. Δεν δίνω πολιτικές απαντήσεις, αλήθεια λέω. Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στόχος είναι να γίνει η μεγαλύτερη. Η πόλη έχει όλες τις προοπτικές, αφού είναι η τρίτη σε πληθυσμό στην Ελλάδα, φτιάχτηκε ένας δρόμος-κόσμημα και νομίζω ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να φτιάξει πολύ ψηλά. Ο πρώτος στόχος είναι να φτιάξουμε υποδομές. Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x