Stoiximan Super League

Κάτω η μπάλα και δουλειά...

Oι «ερυθρόλευκοι» αδίκησαν τους εαυτούς τους στα παιχνίδια με Λάρισα και ΑΠΟΕΛ και τούτο φάνηκε από την αντίδραση τους, όταν τα πράγματα ζόρισαν πολύ. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με την εμφατική νίκη του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, πως έχει δυνατότητες σαν ομάδα. Η αλήθεια είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” αδίκησαν τους εαυτούς τους στα παιχνίδια με Λάρισα και ΑΠΟΕΛ και τούτο φάνηκε από την αντίδραση τους, όταν τα πράγματα ζόρισαν πολύ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Από την άλλη πλευρά πάντως θα πρέπει να επισημανθεί πως η νίκη που πέτυχε η ομάδα του λιμανιού απέναντι στην “Ένωση” δε λύνει (αυτομάτως) και τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός. Γιατί αν στου Ρέντη πιστέψουν πως με τη νίκη τους επί της “Ένωσης” βρήκαν τις “απαντήσεις” στα θέματα που συζητήθηκαν μετά τις ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ, τότε θα έχουν κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει δυνατότητες αλλά το ζητούμενο για τους πειραιώτες δεν είναι να κάνουν μια – δυο αγωνιστικές “εκρήξεις” κι εν συνεχεία να ρίξουν ρυθμούς. Το κύριο μέλημα του Πάουλο Μπέντο είναι να βρει ένα σταθερό σχήμα, βάζοντας ένα τέλος στους πειραματισμούς που στοίχισαν στον Ολυμπιακό και το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, προσφέρεται για να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση ο προπονητής των πειραιωτών.

Σαφώς και η εξέλιξη που είχε το ντέρμπι δίνει την ευκαιρία στους πρωταθλητές να βρουν μια περίοδο ηρεμίας που τόσο πολύ τους έλειψε μέχρι στιγμής στη σεζόν. Αυτή την ηρεμία πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Μπέντο για να πετύχει ορισμένα πράγματα που αν μη τι άλλο είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να διατηρήσει μια καλή αγωνιστική εικόνα.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θ΄απασχολήσουν τον Μπέντο στη διακοπή του πρωταθλήματος είναι για παράδειγμα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης του Καρντόσο. Το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας ο Παραγουανός σέντερ φορ και αν επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, τότε οι πρωταθλητές θ΄ αποκτήσουν ένα ακόμα “όπλο”στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης ένα σημαντικό θέμα για τους “ερυθρόλευκους” είναι η μπει στην ομάδα και ο Αλεξίς Ρομαό, ένας παίκτης που έχει και την εμπειρία και την ποιότητα να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε πολλές θέσεις.

Υπάρχει επίσης η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ομάρ Ελαμπντελαουί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του λιμανιού και όλοι γνωρίζουν πόσο θα βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους” ο διεθνής Νορβηγός. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να μη σκέφτεται πως κέρδισε την ΑΕΚ αλλά πως θα μπορέσει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ κι εν συνεχεία τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο.

Αν ο Πάουλο Μπέντο και οι παίκτες του θεωρήσουν πως τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει ο Ολυμπιακός λύθηκαν επειδή κέρδισε με 3-0 την ΑΕΚ, τότε σύντομα οι “ερυθρόλευκοι” θα κάνουν πάλι την ίδια συζήτηση για το τι δεν έγινε σωστά. Αν όμως η συγκεκριμένη νίκη αποτελέσει απαρχή σημαντικών αλλαγών από πλευράς Μπέντο, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι σε θέση να περιμένουν καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Για το φινάλε απλά μια αναφορά στο θέμα του Φορτούνη. Είχαμε επισημάνει πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον Έλληνα μέσο και ότι ο τρόπος που είχε χειριστεί ο Μπέντο το ζήτημα δεν ήταν και ο πλέον διακριτικός. Φάνηκε λοιπόν περίτρανα στο ματς με την ΑΕΚ, τι σημαίνει για τους “ερυθρόλευκους” να έχουν σε...κέφια τον διεθνή άσο. Να έχουν “φτιαγμένο” τον ηγέτη τους. Ευτυχώς, φαίνεται να το κατάλαβε και ο Μπέντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x