Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή του Τόλη Κοτζιά στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ: «Έφυγε ένας άνθρωπος που άφησε μεγάλη παρακαταθήκη. Άφησε αγάπη που προσέφεραν λίγοι προπονητές στον ΟΦΗ. Η μνήμη του θα μείνει για πάντα ζωντανή. Το έργο του δεν θα μπορούσαν να το κάνουν πολλοί. Η στενοχώρια είναι μεγάλη, αλλά πέρασε πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια. Ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ο θεός τον ξεκούρασε».

Για το πώς επιλέχθηκε στον ΟΦΗ: «Ήταν βοηθός προπονητή στην Ρόντα, είχαμε μάθει για αυτόν και ξέραμε πως αν τον παίρναμε θα άλλαζε πολλά στον ΟΦΗ. Εμείς πιστεύαμε στα ταλέντα που υπήρχαν στην ομάδα εκείνη την εποχή. Θέλαμε έναν προπονητή-εργάτη που θα τα αξιοποιήσει και θα κάνει το κάτι παραπάνω. Αυτό που έκανε εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να το κάνει κανείς άλλος».

Για το πώς έγινε η πρώτη γνωριμία: «Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από την αρχή ήταν το γέλιο και ο αυθορμητισμός του. Βέβαια, εκείνος μιλούσε λίγα ελληνικά, εγώ μιλούσα λίγα γερμανικά, οπότε ήταν δύσκολο να συνεννοηθούμε εκείνη την εποχή. Το γέλιο του όμως μου έδωσε τη σιγουριά να επιμείνω να προσληφθεί στον ΟΦΗ. Θυμάμαι στο δεύτερο τηλεφώνημα που κάναμε, με είπε… κύριο Καζαντζάκη. Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ένα τρέξιμο να κάμψω τους ενδοιασμούς του, γιατί το να πάρει απόφαση κάποιος από την Ολλανδία να έρθει στην Ελλάδα τότε ήταν δύσκολο. Η πίεση μου ήταν μεγάλη και κατάφερα να τον φέρω στην Ελλάδα. Εκείνο το καλοκαίρι έκανε διακοπές στη Ρουμανία, του είπα αν θέλει να κατέβει στην Αθήνα για να μιλήσουμε από κοντά. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, ότι μου είπε για συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Το θυμόταν από προηγούμενη φορά που είχε έρθει. Πήγαμε με τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη να τον συναντήσουμε, χωρίς να ξέρουμε ούτε καν πως μοιάζει. Είδα έναν άνθρωπο με ξανθά μαλλιά, λέω αυτός είναι. Συζητήσαμε, κατέβηκε αμέσως στην Κρήτη, μιλήσαμε για την ομάδα. Το δύσκολο ήταν να του δείξουμε το βοηθητικό γήπεδο. Ήταν ξερό, δίπλα στη θάλασσα. Η φιλοξενία, όμως, και η συζήτηση δημιούργησε ένα αδελφικό κλίμα που κράτησε μέχρι τέλους. Ήταν δύσκολα τα πρώτα χρόνια, είχε απαιτήσεις που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε. Σιγά σιγά όλα έγιναν όπως πρέπει και ήρθε το μεγάλο αυτό αποτέλεσμα. Υπήρχαν άνθρωποι που βοήθησαν και ο ίδιος το αξιοποίησε για να γίνει αυτό που έγινε».

Για το αν ήρθε η στιγμή που σκέφτηκε να φύγει από τον ΟΦΗ: «Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρθηκε για τα λεφτά. Περνούσε καλά, είχε ηρεμία και είχε τη στήριξη του κόσμου. Δεν υπήρχε πίεση όπως σε μια μεγάλη ομάδα, με αποτέλεσμα να έχει την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο. Αυτό που βρήκε στο νησί δεν θα το έβρισκε πουθενά αλλού. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚΞ δεν πιστεύω ότι θα κρατούσε πολύ. Χρειαζόταν ηρεμία. Η πορεία του ΟΦΗ ήταν πρωτόγνωρη για μια ομάδα μακριά από τα κέντρα αποφάσεων».

Για την μεγαλύτερη επιτυχία του: «Σίγουρα είναι το Κύπελλο, όμως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα, αν την εποχή που το πήρε η ΑΕΛ είχαμε κερδίσει ένα αγώνα και η ΑΕΛ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ επιτυχής πορεία και στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για αυτόν. Έκανε πράγματα που είναι πρωτόγνωρα ακόμα και για την εποχή μας».

Για την σημερινή κατάσταση στον ΟΦΗ: «Δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά έχει το όνομα, την ιστορία και έχει προσφέρει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν, έχοντας δίπλα της την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη θα ήταν μια μεσαία ομάδα, όπως όλες οι επαρχιακές. Όποιος αμφιβάλλει για αυτό έχει άδικο».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ