Stoiximan Super League

Κέρκυρα από ατσάλι, δεν λύγισε με εννέα παίκτες!

Ηρωική Κέρκυρα! Οι «Φαίακες» δεν... μάσησαν, παίζοντας με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν Σοϊλέδης-Μπαλάφας) για ένα ημίχρονο και πήραν γενναίο 1-1 στην έδρα της Λαμίας που μοιάζει με νίκη.

Σαν να νίκησε!

Η Κέρκυρα βγάζοντας… ψυχή χιλίων λεόντων πήρε σπουδαίο βαθμό (1-1) στην έδρα της Λαμίας, όπου στάθηκε όρθια παίζοντας με εννέα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ στο 6’ με κεφαλιά σε μια φάση που ο Αναστασιάδης είχε μείνει εκτός μάχης λόγω μυϊκού τραυματισμού και ο προσωπικός του αντίπαλος έμεινε ουσιαστικά αμαρκάριστος.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Πίτι. Σε εκείνο το σημείο ο Σοϊλέδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για το τράβηγμα στον Ισπανό και άφησε την ομάδα του με δέκα. Δευτερόλεπτα μετά ο Μπαλάφας πήρε κι αυτός δεύτερη κίτρινη, για άγαρμπο μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

Δείτε εδώ τα επίσημα highlights της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς
Η καλή ημέρα έδειχνε να έρχεται με το ξεκίνημα για την Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν σχεδόν από την αρχή με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω του μυϊκού τραυματισμού του Αναστασιάδη που ίσα που πάταγε το πόδι του. Ο Παμλίδης προειδοποίησε στο 5ο λεπτό και τον έκοψαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων την ύστατη στιγμή που κάλυψαν το κενό του συμπαίκτή τους.

inner

Δεν συνέβη το ίδιο και αμέσως μετά, με τον Σοϊλέδη να κάνει σέντρα από τα αριστερά με το δεξί και τον Παμλίδη σχεδόν ανενόχλητο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που ο Αναστασιάδης εγκατέλειπε μένοντας εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα του Βοσνιάδη έδειχνε να έχει βάλει καλές βάσεις για κάτι θετικό. Έφερε το ματς στα μέτρα της, παγώνοντας και τον ρυθμό που δεν ήταν καλός λόγω και του αγωνιστικού χώρου που ήταν βαρύς λόγω της βροχής. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι αναπτυσσόντουσαν κάπως ανορθόδοξα, μη έχοντας και σημείο αναφοράς στην επίθεση αφού δεν είχαν κλασικό φορ στο σχήμα τους.

Και εκεί που έμοιαζε σχεδόν σίγουρο ότι η Κέρκυρα θα πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0, αφού οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, άλλαξαν τα δεδομένα άρδην μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Σοϊλέδης τράβηξε τον Πίτι μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός που έπεσε αρκετά εύκολα κέρδισε το πέναλτι (το οποίο εκτέλεσε εύστοχα), αλλά και την κόκκινη από τον αντίπαλό του, που είχε ήδη κιτρινιστεί. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μπαλάφας έκανε άγαρμπο μαρκάρισμα και δέχθηκε κι αυτός δεύτερη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα. Έτσι, εκεί που ήταν εντελώς μπλοκαρισμένη η Λαμία της στρώθηκε… χαλί για την ανατροπή.

inner

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Η Κέρκυρα δεν είχε και πολλές επιλογές αγωνιζόμενη με εννέα. Οχυρώθηκε στην άμυνά της (κάνοντας υπερπροσπάθεια), άφησε χώρο στον αντίπαλο, καθώς με οποιονδήποτε άλλο τρόπο παιχνιδιού θα ήταν χαμένη από χέρι. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πίεσε αρκετά μετά το 60’, έχοντας εκτός από δύο παίκτες παραπάνω και περισσότερες δυνάμεις όπως είναι λογικό και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Συνολικά, δεν παρουσιάστηκε όσο καλή θα περίμενε κανείς με δεδομένα ότι είχε το σημαντικό αβαντάζ λόγω των κόκκινων που είχε δεχθεί η Κέρκυρα. Κομβικό σημείο της αναμέτρησης αποδείχθηκε το πεντάλεπτο ανάμεσα στο 65’ και το 69’, όταν άγγιξαν το 2-1 οι Φθιωτοί, με το σουτ του Βάντερσον από… θέση βολής και την κεφαλιά του Πίτι να φεύγουν ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερη ψυχολογία, ξεπερνώντας ένα δύσκολο για αυτούς δύσκολο σημείο του ματς και αντιθέτως οι γηπεδούχοι έδειχναν να μπλοκάρουν ακόμα πιο πολύ ψυχολογικά. Αυτό φάνηκε και από τις βεβιασμένες προσπάθειες, τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης που… επέστρεψε και τα μακρινά σουτ που είχαν.

Προς το τέλος οι Κέρκυρα κυνήγησε και το «θαύμα», καθώς βλέποντας τα κενά που άφηναν πίσω οι παίκτες της Λαμίας, προσπάθησαν σε δύο περιπτώσεις να τους «σκοτώσουν» στην κόντρα επίθεση. Μπορεί να μην το κατάφεραν, αλλά σίγουρα η γεύση που τους μένει από το ηρωικό 1-1 είναι πολύ γλυκιά.

inner
inner



Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης (7' Κουκόλης - 51' Τσούκαλος), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (66' Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Βάντερσον.

Στον πάγκο: Πίτκας, Καραγιάννης, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομέζ, Μπαλάφας, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Κόντος (46' Αρτυματάς), Επστάιν (76' Νούνες), Ντιογκό (56' Σπίνουλας), Παμλίδης, Γρομητσάρης.

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Μπάουμαν.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), με βοηθούς τους Ανδρέα Φωτόπουλο (Αθήνας), Γιώργο Κουντουρέλη (Αθήνας) και τέταρτος είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας).

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x