Stoiximan Super League

Κι ακόμη είναι στην αρχή

Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ κι αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες μέρες μετά το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού. Καθησυχαστικοί για τιμωρία οι «κιτρινόμαυροι». Υπόκλιση στον κόσμο και στροφή σε Ηρακλή με απουσίες.

Το «Ερχόμαστε» που αποτέλεσε το σύνθημα της ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το δύσκολο δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία ακούστηκε χθες βράδυ πιο δυνατά από ποτέ. Η «Ένωση» νίκησε τον Ολυμπιακό και έδειξε πως μπορεί ακόμη να μην είναι διεκδικήτρια του τίτλου, αλλά αν μη τι άλλο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να μην έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά με πάθος που ξεχείλιζε και απόρρεε από τους 45.000 φίλους της στις κερκίδες, καθώς επίσης και την άριστη τακτική από τον Γκουστάβο Πογέτ (που σημειωτέον κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τρίτο ντέρμπι φέτος, μετά το 0-0 με Παναθηναϊκό και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ) έφτασαν στο ζητούμενο: μια νίκη με βαθμολογική μεν σημασία, αλλά περισσότερο ψυχολογικό και… σημειολογική.

Όπως δήλωσε χθες ο Χρήστος Αραβίδης, η νίκη αυτή δεν αποτελεί το ταβάνι της ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες μέρες.

Υπόκλιση στον κόσμο

Άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ ήταν ενθουσιασμένοι με τον κόσμο της ομάδας. Δεν ήταν μόνο ότι περίπου 45.000 συνέρρευσαν στο ΟΑΚΑ σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, με μπλόκα εντός κι εκτός Αττικής, αλλά και με τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία να είναι τεράστια… Είναι κυρίως ότι η συμπεριφορά του κοινού ήταν υποδειγματική και δεν υπήρξαν παρατράγουδα που θα μπορούσαν να στοιχίσουν ακριβά στην ομάδα.

Καθησυχαστικοί για τιμωρία

Μπορεί στο φύλλο αγώνα να μην καταγράφονται άσχημα πράγματα για τη… διαγωγή των φιλάθλων της ΑΕΚ, ωστόσο αυτό είναι άκρως επιβαρυντικό για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ εφόσον θεωρηθεί υπαίτια η ΠΑΕ απειλείται και η «Ένωση» με ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεσης βαθμών και υποβιβασμό. Πάντως στην ΑΕΚ είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν πως η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν κατέχει θεσμικό ρόλο στη διοίκηση της ΠΑΕ, αν και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει κρίνει πως ασκεί διοίκηση στην ΑΕΚ.

Στροφή σε Ηρακλή με απουσίες

Μετά τις απαραίτητες ανάσες, η ΑΕΚ στρώνεται και πάλι στη δουλειά. Το πρόγραμμα που έχει μπροστά της είναι δύσκολο και περιλαμβάνει το προσεχές Σάββατο τη συνάντηση με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Πέρα από έναν αξιόλογο αντίπαλο, η «Ένωση» έχει να αντιμετωπίσει και απουσίες, καθώς εκτός μάχης πέραν του τραυματία Σοϊλέδη, εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Γκάλο και Αραβίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x