Europa League

Κι όμως αυτοί το πιστεύουν!

Όλοι τους θεωρούν αποκλεισμένους από χέρι, η Φενέρ και οι εφημερίδες με το ρεπορτάζ της ομάδας δεν αναφέρουν καν το όνομα του Ατρόμητου, αλλά παίκτες και Μιχάλης Γρηγορίου είναι αποφασισμένοι για όλα.

Αποστολή: Παύλος Κουστέρης

Είναι δυνατόν να είσαι ο Ατρόμητος των 7 εκατομμυρίων ευρώ, να αντιμετωπίζεις τη Φενέρ των 150 εκατ. ευρώ, να έχεις ηττηθεί (όπως έχεις ηττηθεί) με 1-0 μέσα στο Περιστέρι και να έχεις το θράσος να «φωνάζεις» ότι πας στο «Σουκρού Σαράτσογλου» των 40.000 οπαδών για να διεκδικήσεις την πρόκριση;

Ναι, στην περίπτωση του φετινού Ατρόμητου γίνεται. Δεν είναι μόνο τα όσα λέγονται στη συνέντευξη Τύπου που ούτως ή άλλως πρόκειται για politically correct δηλώσεις, αλλά και τα όσα «πιάνεις» στις συζητήσεις μεταξύ των παικτών που δεν διστάζουν να πουν τα ίδια και σε μας, στους δημοσιογράφους.

Το ξεκάθαρο είναι ότι προεξάρχοντος του τεχνικού της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου και εν συνεχεία των παικτών κανείς δεν φοβάται.

«Και βέβαια το πιστεύω. Πρώτα απ' όλα αν δεν το πίστευα, πώς θα μπορούσα να πείσω τους παίκτες μου να βγουν έξω και να τα δώσουν όλα;», είχε πει πριν από μία εβδομάδα ο τεχνικός των Περιστεριωτών.

Μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση τους ως άγνοια κινδύνου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση περισσότερο εντοπίζεται μια απομυθοποίηση όχι των «αστέρων» της Φενέρ (αν είναι δυνατόν), αλλά του συνόλου που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα ο Βίτορ Περέιρα.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος με την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο ματς μπήκε στη... μύτη του υπερόπτη –κάτι που είχαμε σημειώσει και πριν από μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα στο Περιστέρι- Πορτογάλου προπονητή ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ έχει προσαρμόσει τα πλάνα του, ώστε να μην είναι αυτό το ματς το τελευταίο του στον πάγκο της Φενέρ. Η φουλ επιθετική ομάδα των πρώτων αγωνιστικών στην Τουρκία φαίνεται ότι θα μετατραπεί σε ένα σύνολο που ταιριάζει περισσότερο στη νοοτροπία του Περέιρα, όπως τουλάχιστον την είχε φανερώσει ο ίδιος στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας με αριθμούς και πρόσωπα, ο Πορτογάλος τεχνικός καταλήγει σε ένα σχηματισμό που φαντάζει πιο κοντά στο 4-2-3-1. Ο Βολκάν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Οζμπαϊράκλι δεξιά, Καλντιρίμ αριστερά (αντικαθιστά τον Κανέρ Ερκίν που τα έκανε μαντάρα στο πρώτο ματς), Μπα και Κίαερ στο κέντρο της άμυνας (εκτός ο τραυματίας Μπρούνο Άλβες), Σόουζα, Μεϊρέλες (ή Τοπάλ) στα αμυντικά χαφ, 10άρι ο Ντιέγκο, αριστερά ο Σεν, δεξιά ο Νάνι και στην κορυφή ο Φαν Πέρσι.

Όσο για τον Ατρόμητο, από θέμα προσώπων ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα και θα πορευθεί με τους ίδιους 11 των ματς των Europa League. Ο Γκορμπούνοφ θα είναι τερματοφύλακας, δεξιά ο Κυβρακίδης, αριστερά ο Μπίτολο, Φυτανίδης και Λαζαρίδης θα είναι οι σέντερ μπακ, Ουσέρο και Γοδόι ως καθαρά αμυντικά χαφ, μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Πίτου και οι Μαρσελίνιο (αριστερά), Ούμπιδες (δεξιά) θα είναι πίσω από τον Ναπολεόνι.

Ωστόσο, αγωνιστικά ο Ατρόμητος δεν πρόκειται να κλειστεί και να περιμένει τη μοίρα. Θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση με υπομονή, μένοντας στη διεκδίκησή της όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, αγχώνοντας και βάζοντας την αμφιβολία στο μυαλό των παικτών της Φενέρ.

Άλλωστε, από τη στιγμή που ο στόχος είναι η πρόκριση, στόχος είναι και η νίκη και για να έρθει η νίκη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πρέπει να σκοράρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x