Europa League

«Κηδεία» της Σάλτσμπουργκ στη Ντόρτμουντ!

Οι Αυστριακοί με ηγέτη τον Μπερίσα έκαναν την έκπληξη της βραδιάς και επικράτησαν της ομάδας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με 1-2, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Η Σάλτσμπουργκ ήταν αυτή που σόκαρε το «Βεστφάλεν» και δικαίως πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ, η οποία πλέον θα πρέπει να πάει ως αουτσάιντερ στη ρεβάνς για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Πριν το ματς η Ντόρτμουντ μετρούσε 4 νίκες σε 4 παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα σε Αυστριακές ομάδες και από την άλλη η Σάλτσμπουργκ, έτρεχε ένα σερί 30 αγώνων χωρίς ήττα.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να σκοράρει νωρίς στο ματς και να μπει στη θέση του οδηγού από την αρχή, αλλά το γυριστό βολέ του Σίρλε από το ύψος του πέναλτι στο 6’ , πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αυστριακών. Στο 10’ ο Χαϊντάρα για τους φιλοξενούμενους με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν παντελώς αδιάφορα. Μέχρι το 40’δεν έγινε τίποτα το αξιοσημείωτο και ενδεικτικό αυτού είναι ότι το ματς είχε μόλις ένα κόρνερ.

Στο σημείο αυτό η Σάλτσμπουργκ μεταμορφώθηκε, σαν να γύρισε το διακόπτη. Ο Σλάγκερ με μια εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Χουάνγκ, το πλασέ του οποίου απομάκρυνε ο Μπούρκι και ο Νταμπούρ με κεφαλιά πάλι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης της Σάλτσμπουργκ με το τακουνάκι του Λάινερ στο 42’ να μην καταλήγει σε γκολ, καθώς ο Γκέτσε έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στις καθυστερήσεις, το σουτ του Χουάνγκ, μετά από κόντρα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε μάλλον ανακουφισμένους τους Γερμανούς.

Όσο δυναμικά τελείωσε το πρώτο μέρος για την Σάλτσμπουργκ, έτσι άρχισε και το δεύτερο, καθώς μόλις στο 48΄ο Χουάνγκ ανατράπηκε από τον Τοπράκ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Όμως όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο ρέφερι και ο βοηθός του, υπέδειξαν λανθασμένα την εσχάτη των ποινών, μιας και η παράβαση έγινε εκτός μεγάλης περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπερίσα και έδωσε το προβάδισμα στους Αυστριακούς.

Η πίεση που έκαναν ψηλά οι φιλοξενούμενοι απέδωσε καρπούς και στο 56’ έκλεψαν την μπάλα, η οποία έφτασε πλάγια δεξιά στον Λάινερ κι αυτός με συρτή παράλληλη πάσα βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Μπερίσα αμαρκάριστο. Το σουτ του τίναξε τα δίχτυα και το 0-2 ήταν γεγονός.

Στο 62’ ο Πούλισιτς , μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έβγαλε μια σέντρα πάρε – βάλε στον Σίρλε, ο οποίος με κοντινό πλάσε μείωσε σε 1-2 και έδωσε πάλι… σφυγμό στην ομάδα του. Πάλι ο Σίρλε ήταν αυτός που βρέθηκε από πλάγια σεθέση βολής στο 74’ όμως το σουτ του έφυγε άουτ.

Στο 80΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Σμέλτσερ , ο Παπασταθόπουλος έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και έτσι το 1-2 παρέμεινε και πλέον το προβάδισμα για την πρόκριση των έχουν οι Αυστριακοί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x