Europa League

Κίνδυνος… Βάλτερ για τον Ολυμπιακό!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον… κίνδυνο-θάνατο Βάλτερ Γκονζάλες, τον 21χρονο επιθετικό της Αρούκα, που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρούκα, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έχει ξεκινήσει και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο, καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς της Πέμπτης.

Η Αρούκα έπαιξε χθες το απόγευμα με την Μποαβίστα στην πρεμιέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ο 47χρονος κόουτς των Πειραιωτών έχει πλήρη εικόνα της εμφάνισης της αντιπάλου των πρωταθλητών Ελλάδας, που ηττήθηκε με 2-0.

Αυτό, λοιπόν, που έχει μεγάλη σημασία και χρειάζεται να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι η κίνηση του επιθετικού της Αρούκα, Βάλτερ, στην «πλάτη» των δύο στόπερ. Όπως φάνηκε, λοιπόν και στο ματς με την Μποαβίστα, ο Παραγουανός στράικερ της αντιπάλου των «ερυθρόλευκων» αρέσκεται να παίζει στην «πλάτη» των δύο στόπερ, στο... όριο του οφσάιντ.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά και για αυτόν τον λόγο ο Μπέντο θα κάνει «εντατικά μαθήματα» σε Μποτία και Ντα Κόστα (αυτοί θα είναι στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού) για τη σωστή αντιμετώπιση του Παραγουανού επιθετικού της Αρούκα.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Ντα Κόστα δεν έδειξε να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας (στο πρώτο ματς τη Χάποελ) είναι ξεκάθαρο πως ο Μαροκινός, αλλά και ο Μποτία οφείλουν να έχουν τα «μάτια τους δεκατέσσερα» με τον 21χρονο στράικερ. Ένας επιθετικός πολύ κινητικός, που είναι πάντα έτοιμος να κάνει την κίνηση στην «πλάτη» των δύο στόπερ. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» (σε συνδυασμό, φυσικά, με τα δύο ακραία μπακ) θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και στα ανεβάσματα τους στη μεσαία γραμμή.

Αυτό, διότι η Αρούκα παίζει πολύ με κόντρα επίθεση και αν βρει τους δυο στόπερ ψηλά, τότε ο Βάλτερ θα βρεθεί σε θέση που θέλει για να κάνει το παιχνίδι του. Ο Μπέντο θεωρεί πως αν η αμυντική γραμμή της ομάδας του εξουδετερώσει τον Βάλτερ, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους, την πρόκριση, δηλαδή, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x