Stoiximan Super League

Με τιμωρία έδρας για φωτοβολίδα ευθείας βολής απειλείται ο Πανιώνιος

Σε απολογία κάλεσε τον Πανιώνιο η Σούπερ Λίγκα για τη φωτοβολίδα ευθείας βολής η οποία έπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ολυμπιακό.

Μετά τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο και ο Πανιώνιος θα βρεθεί ενώπιων των πειθαρχικών οργάνων της λίγκας για το άρθρο 15 του ΚΑΠ.

Πρόκειται για το άρθρο το οποίο έχει σχέση με την ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τους κυανέρυθρους να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις την ερχόμενη Παρασκευή για τη συμπεριφορά αυτή των οπαδών τους.

«Βάσει των αναφερομένων στο από 3/1/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 3/1/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD)». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. γ΄ και ε΄, 3 περ. Β΄ στοιχ. ε΄, 7 περ. γ΄ Π.Κ. της ΕΠΟ.»
, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λίγκας.

Βάσει του άρθρου αυτού ο Πανιώνιος μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του, κάτι που έχει γίνει και στις προηγούμενες περιπτώσεις με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.

Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι το άρθρο αυτό ορίζει και τη διακοπή της αναμέτρησης κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις. Αντίθετα, και οι τρεις ομάδες των οποίων οι οπαδοί υπέπεσαν στην παράβαση αυτή, κλήθηκαν σε απολογία μετά το τέλος του αγώνα μετά από χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Πάντως από τον Πανιώνιο δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν την κλήση σε απολογία.
Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν τόσο το φύλλο αγώνα όσο και η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα ήταν λευκά και δεν υπήρχε καμία αναφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x