Stoiximan Super League

Κλάους… από την Τούμπα!

Κρίμα που δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη γι' αυτή την γκολάρα... Ο Κλάους Αθανασιάδης το «κόλλησε» από το κέντρο(!) και ο ΠΑΟΚ πήρε back to back φιλική νίκη, αυτή τη φορά 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Στον επαναληπτικό με τον Άγιαξ έχασε τα εύκολα και… τ’ άκουσε.

Σήμερα, ο Κλάους Αθανασιάδης έβαλε το… δύσκολο!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είδε τον Παπαδόπουλο του Ατρόμητου μακριά από την εστία του και με γκολάρα -highlight της καριέρας του- σχεδόν από το κέντρο, υπέγραψε τη φιλική νίκη του δικεφάλου του βορρά με σκορ 1-0.

Back to back νικηφόρα τεστ για τους Θεσσαλονικείς, μετά το χθεσινό 3-0 επί της Βέροιας. Πολύ καλό το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, με ρυθμό και φάσεις (είχε δοκάρι στο 35’ ο Κουλούρης), «έκατσαν» στο δεύτερο. Θετικά στοιχεία έδειξε ο Κάνιας στο κέντρο, με σωστές τοποθετήσεις και κοψίματα, δύο επεμβάσεις (η μία σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό που ξεχώρισε από πλευράς Ατρομήτου) κατέγραψε ο Σέρβος πορτιέρε του ΠΑΟΚ, Μπρκιτς.

Δείτε το γκολ όπως το κατέγραψε η ΠΑΕ




Το ματς

Κάτι παραπάνω από ορεξάτες ήταν οι δύο ομάδες στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο… φουριόζος και να εκμεταλλεύεται τους χώρους που έβρισκε, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Δέλλα ξεδιπλωνόταν… σφαίρα και απείλησε δύο φορές, όμως τα σουτ των Λε Ταλέκ και Ούμπιδες δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Στο 16’ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα. Ο Λημνιός βγήκε απέναντι από τον Μπρκιτς, θέλησε να «τσιμπήσει» την μπάλα και να τον κρεμάσει, αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ έδειξε με το… καλημέρα τις ικανότητές του και κράτησε δύσκολα το 0-0.

inner

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν σε… υψηλά επίπεδα, αλλά πλέον είχε έρθει η σειρά των Θεσσαλονικέων να πιέσουν και να δείξουν τα δόντια τους! Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έφτιαξαν τρεις απειλητικές στιγμές για την εστία του Γκορμπούνοφ, όμως ο τελευταίος είπε «όχι» σε Πέλκα, Κάμπος και Κουλούρη! Η κορυφαία φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 35’. Ο Κουλούρης επιβεβαίωσε πως… μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, κάνοντας μια εξαιρετική περιστροφή και πιάνοντας σουτάρα, αλλά… τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν… ήρεμα, με τον ΠΑΟΚ να έχει ανακτήσει την κατοχή.

inner

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Ο ρυθμός έπεσε στα… τάρταρα, οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν την ίδια διάθεση και ο χρόνος «έφευγε» χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό! Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ούτως ώστε να τεστάρουν πρόσωπα και σχήματα, ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε το ίδιο υποτονική και δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο. Απ’ το 70’ και μετά, ο Δικέφαλος του βορρά ανέβασε εκ νέου ταχύτητα και θέλησε να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. Όμως την μία ο Κοροβέσης έκανε κακό τελείωμα (από εκπληκτική ασίστ Κάμπος), ενώ στο 75’ ο Κλάους Αθανασιάδης… πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του δόθηκε από κοντά, μόνος και με κεφαλιά να χριστεί σκόρερ.

inner

Την ίδια ώρα, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν δεχόταν πίεση, με τον Κάνιας να έχει συνεισφορά στο κέντρο και τους επιθετικογενείς του Ατρομήτου να μην μπορούν να φτιάξουν φάσεις και εστίες κινδύνου για την περιοχή του Μπρκιτς. Πέραν των δύο ευκαιριών στο πρώτο μέρος, ο Σέρβος τερματοφύλακας δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά ξανά. Κι εκεί που πηγαίναμε σβηστοί για «κουλούρια», ο Κλάους είπε να… ζωγραφίσει! Είδε τον Παπαδόπουλο εκτός θέσης, δεν το σκέφτηκε πολύ και από τα 40-45 μέτρα(!) έπιασε ασύλληπτο σουτ, πετυχαίνοντας γκολάρα από το… σπίτι του για το 1-0 στο 88’, παίρνοντας και ψυχολογία για τη συνέχεια, αφού είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα ήταν από τα πιο... πολυσυζητημένα πρόσωπα.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ (46’ Παπαδόπουλος), Μπιτόλο (46’ Κατράνης), Μπάγκα (72’ Κεϊτά), Βασιλείου (80’ Νάτσος), Ούμπιδες, Λημνιός (72’ Δ. Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ (65’ Μπαστακός), Φυτανίδης (65’ Ζησόπουλος), Κυβρακίδης (65’ Γκουγκούδης), Λαζαρίδης (65’ Κοντοές), Γροντής (72’ Μπρίτο).

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέο Μάτος, Γιαννούλης, Κάνιας (80’ Πούγγουρας), Πέλκας (80’ Δημητριάδης), Τσίμιροτ (39’ Ματθαίου), Μυστακίδης (60’ Κοροβέσης), Κάμπος, Κουλούρης (58’ Αθανασιάδης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x