Stoiximan Super League

Κλοπή στο ΟΑΚΑ σε βάρος της ΑΕΚ!

Αμαρτία για την ΑΕΚ, που παρότι αγωνιζόταν με δέκα για 85 λεπτά και ήταν εξαιρετική κόντρα στον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, είδε τον Μαμπουλού να ισοφαρίζει σε 1-1 στην εκπνοή με γκολ από θέση οφσάιντ.

Όλα στραβά για την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς!

Η Ένωση, παρότι αγωνιζόταν με δέκα σχεδόν σε ολόκληρο το ματς, δεν αποσυντονίστηκε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και αγκάλιασε τη νίκη με γκολ του Πέκχαρτ, όμως είδε τον ΠΑΣ να παίρνει την ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ με γκολ-οφσάιντ του Μαμπουλού στην τελευταία φάση.

Επεισοδιακό παιχνίδι στο Μαρούσι. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν με δέκα παίκτες μόλις στο 10’ λόγω ανόητης αποβολής του Αραβίδη, που με κουτουλιά αλά Ζιντάν χτύπησε τον Μπέριο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας ο ρέφερι έδειξε –ξανά ορθώς- πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ (για φάουλ του Μπουκουβάλα στον Πατίτο) όμως ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (32’).

Στο δεύτερο η ομάδα του Μοράις, που συνέχισε να αγωνίζεται με απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι της, άνοιξε το σκορ στο 67’ με τον Πέκχαρτ ύστερα από τραγικό λάθος του Περιστερίδη, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του και στην συνέχεια ανέτρεψε τον Γκάλο. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κι ενώ νωρίτερα ακυρώθηκε σωστά γκολ οφσάιντ του Μιχαήλ, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» απάντησε με τέρμα του Μαμπουλού, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος (90+4’).


Το ματς:



Ξεκίνημα με αρκετά καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ, όπως συνηθίζει, δεν έπαιξε κλειστά, ενώ η ΑΕΚ ήταν αναμενόμενο πως θα έψαχνε από νωρίς ένα γκολ. Περιστερίδης (7’) και Μπάρκας (9’) κράτησαν το «μηδέν» με μεγάλες αποκρούσεις στις προσπάθειες των Πέκχαρτ και Ζάιρο, ενώ οι ισορροπίες άλλαξαν στο 10ο λεπτό, όταν ο Αραβίδης αφού έκανε σκληρό φάουλ στον Μπέριο πήγε και του ζήτησε τα ρέστα και τον χτύπησε με το κεφάλι στο στήθος. Ο διαιτητής Τίκας του έδειξε σωστά απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρά το «σοκ», οι κιτρινόμαυροι δεν αποσυντονίστηκαν, παρέμειναν στην επίθεση και διατήρησαν τα ηνία.

inner

Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις συνέχισε να ανταποκρίνεται καλύτερα κι αφού βεβαιώθηκε πως δεν απειλείται από τους φιλοξενούμενους έριξε όλο το βάρος στην επίθεση. Με την συμπλήρωση 30λεπτών, η Ένωση βρέθηκε αγκαλιά με το γκολ -έπειτα από πέναλτι που έκανε ο Μπουκουβάλας στον Πατίτο και σωστά υπέδειξε ο Τίκας- όμως ο Μάνταλος (32’) έστειλε την μπάλα στα δοκάρι από την «άσπρη βούλα». Οι παίκτες του Πετράκη, αφού είδαν την τύχη να είναι με το μέρος τους, βγήκαν στην επίθεση όμως δεν κατάφεραν να αγχώσουν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Σχετικά καλό ρυθμό είχε το ματς και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΣ επιχείρησε με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσει την άμυνα του Μπάρκα, όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν άψογα τους διαδρόμους προς την εστία τους με αποτέλεσμα να μην απειληθούν. Λεπτό με το λεπτό, η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ύστερα από ένα «δώρο» του Περιστερίδη, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γκάλο που κυνήγησε τη φάση έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέκχαρτ στο 67’. Στην προσπάθεια του Βραζιλιάνου να τσιμπήσει την μπάλα ο γκολκίπερ της ομάδας των Ιωαννίνων του κάνει ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι. Ο κανονισμός αναφέρει πως στην περίπτωση που σημειωθεί μετά την παράβαση άμεση επίτευξη τέρματος, όπως συνέβη με τον Τσέχο, ο διαιτητής έχει δικαίωμα να μην την σφυρίξει.

inner

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βγήκε τελείως εκτός πλάνου μετά το γκολ της Ένωσης και δεν μπορούσε να την αγχώσει στα μετόπισθεν. Όπως ήταν φυσικό στο φινάλε, οι κιτρινόμαυροι «έμειναν» από δυνάμεις κι έδωσαν μέτρα στον αντίπαλο, ο οποίος έφερνε με γεμίσματα την μπάλα στην περιοχή του Μπάρκα. Στο 90+2’ ο επόπτης σηκώνει σωστά το σημαιάκι του για γκολ-οφσάιντ του Μιχαήλ, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4’) δεν είδε ότι ο Μαμπουλού ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να σώσει τον βαθμό (1-1) με τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει.



Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (76' Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Πατίτο (77' Λάζαρος), Πέκχαρτ (87' Βάργκας)

Στον πάγκο: Ανέστης, Ντίας, Μπακάκης, Τζανετόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (72' Κόντε), Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος), Ακόστα (76' Ναδάλες), Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Λίλα, Σκόνδρας, Καρανίκας

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x