Ελλάδα

Επιστολή Κοντονή σε FIFA: «Αναλάβετε δράση για τη σήψη στην Ελλάδα»

Κάλεσμα στη FIFA να αναλάβει δράση απηύθυνε με επιστολή του ο Σταύρος Κοντονής. «Απόλυτη σήψη και διαφθορά στην ΕΠΟ», τόνισε ο υφυπουργός. «Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν οι ΠΑΕ;», πρόσθεσε.

Ολομέτωπη επίθεση του Σταύρου Κοντονή στην ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού με δηλώσεις του «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο για σήψη και διαφθορά στις τάξεις της ομοσπονδίας και κατά συνέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκαλύπτοντας πως έχει καλέσει με επιστολή του τη FIFA να αναλάβει δράση.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

-την απόφαση αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος: «Όλοι θα θέλαμε να αρχίσει ένα πρωτάθλημα που θα βασίζεται στην ισονομία, στην αξιοκρατία και στην αξιοπιστία, αλλά αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Αν δείτε τα οπαδικά σάιτ και τις οπαδικές εφημερίδες ξεχειλίζουν από υβρεολόγιο, μίσος και μισαλλοδοξία. Αυτό το πρωτάθλημα θέλουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ; Σε αυτό το πρωτάθλημα θέλουν να επενδύουν; Θέλουν αυτό το προϊόν; Να γίνονται οι αγώνες υπό αυτό το καθεστώς; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο των πολιτισμένων χωρών της Ευρώπης; Γιατί να υπάρχει εξαίρεση στην Ελλάδα;».

-τη στάση της ΕΠΟ: «Όχι μόνο δεν τηρήθηκαν ορισμένα πράγματα που είχαν συμφωνηθεί από την ΕΠΟ, αλλά είχαμε και ανάστροφη πορεία. Ενώ το περυσινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο ομαλά, η ομοσπονδία είχε την έμπνευση να προβεί σε μία ενέργεια εκτός λογικής και νομικής βάσης: έκανε αλλαγές στη σύνθεση των οργάνων μεταθέτοντας δικαστές, με την δικαιολογία ότι δεν της άρεσαν οι αποφάσεις που εξέδιδαν. Το είπαν οι ίδιοι, δεν το λέω εγώ… Η ενέργεια αυτή δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το νομικό κόσμο της χώρας. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος και η παραπομπή υποθέσεων σε όργανα που έχουν μη νόμιμη συγκρότηση, τίναζε το κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου στον αέρα. Επίσης ενώ είχα τη διαβεβαίωση πως θα ισχύσει το ισπανικό μοντέλο για τον ορισμό των τριών αρχιδιαιτητών, υπήρξε μια αυθαίρετη τοποθέτηση ενός τρίτου προσώπου χωρίς να το γνωρίζει ο διαιτητής που είχε ορίσει η Super League. Το χειρότερο είναι πως δεν είχαν συμπεριλάβει αυτό το μοντέλο στους κανονισμούς τους κι αν προσέφευγε κάποια ομάδα στο CAS θα προέκυπτε θέμα ακυρότητας όλων των αγώνων. Η ΕΠΟ φρόντισε όλα αυτά τα απαράδεκτα να γίνουν μιάμιση μέρα αφότου έφυγα νομίζοντας πως θα τους αφήσει ελεύθερο πεδίο δράσης».

-τις επιστολές σε FIFA: «Δεν είμαστε ούτε φίλοι, ούτε εχθροί με κανέναν σύλλογο. Η αντιδικία που έχουμε και η αντίδραση που επιδείξαμε έχει να κάνει με τον θεσμικό ρόλο που καλείται να παίξει η ΕΠΟ και δεν τον παίζει με τον τρόπο που και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες υποδεικνύουν. Ήδη έχω στείλει επιστολές στη FIFA και χθες μετά την έκδοση της απόφασης έστειλα νέα επιστολή. Καλώ τις διεθνείς ομοσπονδίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του καταστατικού τους να παρέμβουν. Αφού διαπιστώνουν όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των Ελλήνων φιλάθλων. Στα θέματα του αθλητισμού και του κάθε αθλήματος η χώρα δεσμεύεται από διεθνείς συμβάσεις και δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει. Όταν όμως από τη δράση αυτών των οργάνων προκύπτει μια κατάσταση απόλυτης σήψης και διαφθοράς, κάθε κυβέρνηση μπορεί να επεμβαίνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα γήπεδα να γίνονται αρένα, να αιματοκυλίζεται ο κόσμος και νέα παιδιά να πέφτουν στη δίνη του τυφλού οπαδισμού που μπορεί να είναι καταστροφική για τη ζωή τους και τις οικογένειές τους. Οι διεθνείς ομοσπονδίες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Θεωρώ πως μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στα πράγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση».

-την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Διαψεύδονται πάρα πολλοί. Κάποια σάιτ δεξιών τοποθετήσεων έλεγαν πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι πρώτη υπό την οποία δεν θα υπάρχουν ολυμπιακά μετάλλια, προσβάλλοντας και τους ίδιους τους αθλητές. Μίλησα και με την Άννα Κορακάκη στο Ρίο. Δεν πήγα εκεί για την προβολή. Παρακολούθησα όλη την πορεία της και αυτό που πέτυχε είναι μοναδικό. Όσο είμαι υφυπουργός Αθλητισμού δεν είχα γίνει αποδέκτης κανενός παραπόνου από την ίδια ή τον πατέρα της. Τα παράπονα ήταν προς την ομοσπονδία. Θεωρώ πως με τον ειλικρινή διάλογο μπορούν πολλά πράγματα να λυθούν. Η κυβέρνηση έκανε μια τρομερή προσπάθεια να βελτιώσει εγκαταστάσεις που παραλάβαμε σε κατάσταση ερείπιων. Αυτά που έχουμε κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να συμμαζέψουμε μια ασυμμάζευτη κατάσταση που παραλάβαμε είναι πέρα από κάθε φαντασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x