Γενικά

«Κόκκινη» κάρτα της FIFA στον Πλατινί

Παγκόσμια αίσθηση προκαλεί η τιμωρία του Μισέλ Πλατινί από τη FIFA με απαγόρευση ενασχόλησης του με ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες! Κυρώσεις και για τους Ζεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε.

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA επέβαλε βαρύτατες κυρώσεις στους επικεφαλής του αθλήματος!

Εκτός από τον Ζεπ Μπλάτερ, που από χθες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για τιμωρία του, υπήρξαν κυρώσεις και για τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί για την υπόθεση των χρημάτων που φέρεται να έχει λάβει από τον Μπλάτερ.

Τόσο στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όσο και σε εκείνον της Ευρωπαϊκής επιβλήθηκε αποκλεισμός από κάθε ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο για το διάστημα των τριών μηνών.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό αλλά και οι άμεσοι συνεργάτες τους. Δηλαδή, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τσουνγκ-Μουνγκ Γιουν. Στον τελευταίο η "καμπάνα" ήταν ακόμη βαρύτερη. Αποκλεισμός για έξι χρόνια και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Η απόφαση έγινε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση της FIFA, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπό την προεδρία του γερμανού δικαστή, Χανς Γιόακιμ Έκερτ.

Όπως επισημαίνεται σε αυτή, πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει άμεση σχέση με τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή από την Επιτροπή. Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες τότε είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες ποινές, ενδεχομένως και μεγαλύτερες.

Ο Ζεπ Μπλάτερ κατηγορείται ότι υπέγραψε μια σύμβαση "κακή" για την FIFA και πως προχώρησε σε μια "αθέμιτη πληρωμή" στον Πλατινί. Θυμίζουμε ότι οι αρχικές πληροφορίες, τις οποίες και προσπαθούν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Δεοντολογίας να διασταυρώσουν έφερναν τον Μπλάτερ να έχει δώσει το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο για να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA.

Ο Ζερόμ Βάλκε κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε ένα σύστημα πώλησης εισιτηρίων για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για μια αποκάλυψη στην οποία είχε προχωρήσει μια ελβετική εφημερίδα πριν από μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να έχει πάψει να ασχολείται με τα του ποδοσφαίρου, έστω και σιωπηλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x