Αγγλία

Κόκκινο… τσουνάμι! (video)

Τον έναν μετά τον άλλο «καταπίνει» η Λίβερπουλ! Με δύο γκολάρες, οι κόκκινοι… πάτησαν την Μαν. Σίτι (2-1) κι όχι μόνο της «έκοψαν» το δρόμο προς το τίτλο, αλλά οι ίδιοι... αγγίζουν και το σεντόνι.

Να περάσει ο επόμενος για την... μαινόμενη -σε επίπεδο Premier League- Λίβερπουλ! Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, οι «κόκκινοι» άφησαν στον τόπο ΚΑΙ την Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας την με σκορ 2-1, χάρη σε δύο... άπιαστες γκολάρες.

Και μένοντας αήττητη για ενδέκατο σερί παιχνίδι, η ομάδα του Ρότζερς μείωσε στους 2 την απόστασή της απ' την τετράδα (μετά και τη νίκη της Άρσεναλ), δείχνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδό της στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι «πολίτες» βλέπουν τις τελευταίες τους ελπίδες για τίτλο να... εξανεμίζονται, λόγω του ντεφορμαρίσματός τους. Διότι ο Μουρίνιο μόνο να χαμογελάει μπορεί βλέποντας τους «γαλάζιους» στο -5 κι ενώ ο ίδιος έχει και ματς λιγότερο.

inner

Με τον κόσμο τους να τραγουδά, οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να μην μπουν «φορτωμένοι» στον αγώνα. Και η πρώτη γκολάρα δεν άργησε να έρθει, όταν ο Χέντερσον στο 11’ έστειλε την μπάλα συστημένη στην εστία του Χαρτ, αναγκάζοντας άπαντες να… ξεσηκωθούν τόσο για το προβάδισμα, όσο και τον τρόπο που αυτό ήρθε.

Σιγά-σιγά η Σίτι έδειξε να συνέρχεται. Να προσπαθεί να απειλήσει κι αυτή την αντίπαλη εστία. Και μπορεί σε πρώτη φάση ο Μινιολέ να ανακουφίστηκε -λόγω του ότι ο Αγούερο σημάδεψε δοκάρι-, ωστόσο στο 25’ μάζεψε την μπάλα μέσα απ’ τα δίχτυα, χάρη στο τελείωμα του Τζέκο (μετά από ασίστ Αγουέρο).

inner

Το παιχνίδι είχε πλέον ισορροπήσει, με τη Λίβερπουλ, βέβαια, να δείχνει πιο… ζεστή για να βρει το δρόμο προς το δεύτερο τέρμα. Και στην επανάληψη έδειξε να ψάχνεται ακόμα πιο έντονα προς αυτό το στόχο. Αλλά της έλειπε το… κάτι στην τελική πάσα. Κι αφού δεν γινόταν με συνεργασία να βγει κάτι -απέναντι στους κουρασμένους πολίτες- ο Κουτίνιο είπε να «μιμηθεί» τον Χέντερσον και με νέα φοβερή σουτάρα έγραψε το 2-1 στο 75’!

Ένα σκορ που… από τύχη δεν άλλαξε. Είτε ως προς το εύρος της νίκης των κόκκινων (με το χαμένο τετ-α-τετ του Στάριτζ), είτε ως προς τον… βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του Μάντσεστερ (με τους Αγουέρο και Σίλβα να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες).





Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 28/2

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 1-3
(76’ Βαλέντσια - 41’ αυτ. Κρέσγουελ, 51’ Νταν, 63’ Μάρεϊ)

Μπέρνλι-Σουόνσι 0-1
(64’ αυτ. Τρίπιερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 2-0
(66’, 85’ πεν. Ρούνεϊ)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-0
(37’ Σισέ)

Στόουκ-Χαλ 1-0
(71’ Κράουτς)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 1-0
(2’ Μπεραχίνο)

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(11' Χέντερσον, 75' Κουτίνιο - 25' Τζέκο)

Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4.


Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη 3/3 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς
Χαλ-Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη 4/3 (21:45)

ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x