Stoiximan Super League

Κορακάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Ήθελα να βοηθήσω τον Ατρόμητο»

Ο Γιώργος Κορακάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την εξαιρετική παρουσία του στον πάγκο του Ατρομήτου, αλλά και τη σημασία που έχει στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα.

Για τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Σπανού να αναλάβει την ηγεσία του Ατρομήτου αλλά και τη σημασία του αποτελέσματος στο ποδόφαιρο, μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Κορακάκης.

Αναλυτικά όσα είπε στους Βάιο Τσούτσικα και Αλέξη Σπυρόπουλο

Για το αν ήταν έτοιμος να αναλάβει ως πρώτος προπονητής:
«Δεν μπορώ να πω πως τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα το ήθελα ή όχι. Σίγουρα όταν κάποιος ξεκινάει την προπονητή, θέλει να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα. Το αρχικό μου πλάνο εμένα βέβαια δεν ήταν αυτό αλλά τελικά λειτούργησα διαφορετικά. Ωστόσο, θέλησα να βοηθήσω την ομάδα. Τα αποτελέσματα και η εικόνα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν καλά. Πρέπει στη ζωή σου να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Πρέπει να διαβάζεις, να μελετάς, να βελτιώνεσαι διαρκώς και να κοιτάς την επόμενη ημέρα».

Για το τι χρειαζόταν η ομάδα όταν ανέλαβε ο ίδιος: «Οι αλλαγές των προσώπων βοήθησαν. Έχω πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα. Υπήρξε κακή ψυχολογία και με την αλλαγή των προσώπων άλλαξε και αυτή. Έπρεπε να αλλάξω την αμυντική λειτουργία, κάτι που είναι πιο εύκολο από το να αλλάξω την επιθετική λειτουργία. Στα δύο-τρία πρώτα ματς παίζαμε μόνο για το αποτέλεσμα. Τώρα, χτίζουμε πάνω σε αυτό και σιγά σιγά παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η κατοχή και το καλό ποδόσφαιρο αλλά και η άμυνα».

Για το ποια είναι η… συνταγή του Κορακάκη: «Είναι διαφορετικό το 1-0 το χθεσινό από αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης τότε που ανέλαβα. Έχουμε βελτιωθεί σε αρκετά πράγματα, όπως η δημιουργία. Στο ποδόσφαιρο μετράει πάνω από όλα η νίκη, το αποτέλεσμα και πάνω σε αυτό μπορείς να χτίσεις. Αν γίνεται και πειστικά (σς. να έρχεται η νίκη), ακόμη καλύτερα».

Για τη διαχείριση του ρόστερ της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό να πειστούν όλοι οι παίκτες ότι είναι χρήσιμοι. Το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι και προσπαθώ να τους το περάσω και εγώ. Σε ένα ρόστερ 23-24 παικτών, πρέπει να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από τον καθένα. Ειδικά από τους… πίσω, γιατί αυτοί παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο».

Για τον λιγοστό κόσμο που πάει πλέον στον Ατρόμητο: «Αν εξαιρέσουμε την κρίση και τα προβλήματα που έχει όλο αυτό τον καιρό ο κόσμος, σίγουρα έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές. Πρέπει η ομάδα σαν οργανισμός να βρει μια ταυτότητα. Μόλις τη βρει, θα έρθουν πιο κοντά όλοι και τα εισιτήρια θα αυξηθούν. Παίζει ρόλο και η εικόνα της ομάδας. Πιστεύω θα ξαναγυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, ο Ατρόμητος έχει μια καλή βάση στους οπαδούς».

Για την ακαδημία του Ατρομήτου και τις διαφορές από αυτές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ: «Ακόμη και στην 5η θέση να είμαστε, η διαφορά με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι τεράστια. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω ζήσει από κοντά την ομάδα μας, γνωρίζω τα παιδιά και τις δυνατότητές τους. Είναι πολύ πιο εύκολο για εμένα απ’ ότι κάποιος άλλο προπονητής να χρησιμοποιήσω τα νέα παιδιά γιατί τα ξέρω καλά».

Για το ποιος από τους νέους παίκτες του Ατρομήτου αποτελεί την πιο… καυτή μετοχή: «Θα το δείξει η πορεία τους. Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ εγώ είναι ότι δεν τα χρησιμοποιούμε για να τα αναδείξουμε αλλά γιατί το αξίζουν. Προφανώς και θέλουν βελτίωση σε κάποιους τομείς, αν έχουν το κεφάλι κάτω θα δείτε πολλά πράγματα από αυτά τα παιδιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x