Ισπανία

Πρώτος στις πάσες στη La Liga ο Ενζονζί

Ποιος θα το περίμενε πως ένας ποδοσφαιριστής των «μικρών» ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ θα γινόταν ο κορυφαίος αμυντικός χαφ του ισπανικού πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον Σέρxιο Μπούσκετς της Μπαρτσελόνα;

Η κριτική που δέχτηκε ο Ενζονζί στην αρχή της σταδιοδρομίας του στην Σεβίλλη ήταν έντονη. Πολλά αρνητικά σχόλια ακούστηκαν για το πρόσωπό του.

Ο κόσμος τον Σεβιγιάνων τον γιούχαρε και έκανε απαξιωτικά σχόλια, λέγοντας πως δεν αξίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Στόουκ για την απόκτησή του.

Σιγά-σιγά όμως το κλίμα άρχισε να αλλάζει, με την αρχή να γίνεται υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι. Ο Γάλλος χαφ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην νίκη της Σεβίλλης, στον περσινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στην Λίβερπουλ.

Ο Ενζονζί στην τελευταία του σεζόν στην Στόουκ ήταν ένας εκ των εννέα παικτών που ξεπέρασαν τις 2000 πάσες στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Φέτος στην La Liga είναι στην πρώτη θέση στην κατηγορία «πάσες», μετρώντας 1538 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις, δέκα περισσότερες από τον Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

«Έχει δείξει πως έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, με αθλητικά χαρακτηριστικά και είναι πραγματικά καλή τεχνική κατάρτιση. Δεν μιλάμε απλά για ένα εξάρι που κάθεται μπροστά από την αμυντική τετράδα. Θα μπορούσε να παίξει σε όλο τον άξονα, από περιοχή σε περιοχή ή ως επιτελικός μέσος. Μπορεί να παίξει παντού», είπε ο Ισπανός ειδικός του «Sky Sports» αναφερόμενος στον Ενζονζί.

Στην ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2020 προχώρησε η διοίκηση της Σεβίλλης, με τον πρόεδρο της ομάδα Χοσέ Κάστρο να λέει: «Αναμφίβολα είναι ένας από τους καλύτερου ποδοσφαιριστές τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ευρώπη».

«Δεν πρόκειται να πωληθεί για κανένα ποσό», συμπλήρωσε ο Κάστρο, «αποκρούοντας» το ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x