Europa League

Κορυφή η Σάλκε, σεφτέ η Νις

Η Σάλκε πήρε κεφάλι στον 9ο όμιλο, με την εκτός έδρας νίκη 1-0 απέναντι στην Κράσνονταρ με ένα γρήγορο γκολ από τον Κονοπλιάνκα. Πρώτη νίκη για τη Νις 1-0 εκτός έδρας την Σάλτσμπουργκ.

Για 7ο συνεχόμενο ματς η Σάλκε έμεινε αήττητη στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της και το έκανε με ένα γρήγορο γκολ που της ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη απέναντι στη ρωσική Κράσνονταρ. Πήραν κεφάλι οι Γερμανοί με εννέα πόντους, με το γκολ του Κονοπλιάνκα (11’). Πρώτη νίκη για τη Νις 1-0 μέσα στην Αυστρία την Σάλτσμπουργκ.

Οι αγώνες για την 3η αγωνιστική:

Κράσνονταρ – Σάλκε 0-1
(11’ Κονοπλιάνκα)

Σάλτσμπουργκ – Νις 0-1
(13’ Πλεά)

Η βαθμολογία:

Σάλκε 9
Κράσνονταρ 6
Νις 3
Σάλτσμπουργκ 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάλκε – Κράσνονταρ

Νις – Σάλτσμπουργκ

Κράσνονταρ – Σάλκε 0-1

Η Σάλκε μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και μετά από την πρώτη καλή ευκαιρία που απώλεσε με τον Μέγιερ στο 9ο λεπτό, ήρθε το γκολ δύο λεπτά αργότερα από τον Κονοπλιάνκα με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 23’ ο Ακχμέντοφ είχε την πρώτη καλή στιγμή για την Κράσνονταρ, αλλά στο 36’ ξανά ο Κονοπλιάνκα, από παρόμοια θέση με εκείνη από την οποία σκόραρε, έχασε την ευκαιρία για το 0-2. Ο Φάρμαν εξουδετέρωσε σουτ του Ζοαζίνιο με ευκολία στο φινάλε του πρώτου μέρους, για να μείνει το προβάδισμα της Σάλκε.

Στην επανάληψη η Κράσνονταρ θέλησε να πιέσει, είχε καλή στιγμή με τον Άρι στο 59’ με την μπάλα να βρίσκει κάπου και να φεύγει κόρνερ. Στο 69’ οι Γερμανοί που κατάφερναν με σχετική άνεση σε όλο το ματς να κρατούν τους Ρώσους μακριά από καλές φάσεις στα καρέ τους, είχαν τη δική τους χαμένη ευκαιρία με τον Ντι Σάντο που δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει και να «κλειδώσει» το ματς για την φιλοξενούμενη.

Σάλτσμπουργκ – Νις 0-1

Η Νις άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό με τον Πλεά να εκμεταλλεύεται άριστα, ένα λάθος του Πάολο Μιράντα και αφού έκλεψε την μπάλα προχώρησε και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Βάκε για το 0-1. Η Σάλτσμπουργκ προσπάθησε ν’ αντιδράσει με τον Λάινερ στο 22’ και στο 30’, ωστόσο ο αμυντικός της αυστριακής ομάδας, την πρώτη φορά με το κεφάλι και στην δεύτερη περίπτωση με σουτ, αστόχησε από καλή θέση.

Μία καλή φάση για τη Νις στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους για τη Νις με τον Πλεά να έχει καλή ευκαιρία, αλλά την μπάλα να μπλοκάρεται από τον Βάκε, ενώ στη συνέχεια ο Ραντόσεβιτς έχει καλή ευκαιρία στο 64’ για την ισοφάριση, όμως το γκολ για τους Αυστριακούς δεν έρχεται. Στο 69’ ο Λαζάρο είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Σάλτσμπουργκ όμως δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και μαζί το πρώτο τρίποντο για την πρωτοπόρο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x