Stoiximan Super League

«Κουβάλησαν» τον Ολυμπιακό Φορτούνης και Καρίμ!

Σε φονικό δίδυμο του Ολυμπιακού εξελίχθησαν οι Φορτούνης και Καρίμ. Οι δυο τους… καθάρισαν τον Παναιτωλικό και χάρισαν εμφατικό τρίποντο στους ερυθρολεύκους (4-1), οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή.

«Όργια» από Φορτούνη-Ανσαριφάρντ και απόδραση του Ολυμπιακού από το Αγρίνιο!

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά «καθάρισαν» τη μπουγάδα και έφτασαν σε εμφατικό τρίποντο επί του Παναιτωλικού, 4-1, ανεβαίνοντας εκ νέου στην κορυφή, μέχρι να αγωνιστεί η ΑΕΚ τη Δευτέρα.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 6’, ωστόσο το... εντυπωσιακό αυτογκόλ του Ένγκελς έφερε σε πλήρη ισορροπία την αναμέτρηση. Στο ημίχρονο ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Οφόε αντί του «άγευστου» Πάρντο και δικαιώθηκε 100%. Στο 62’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, μετά από τρομερή ενέργεια του Καρίμ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιρανός φορ… ξεδίπλωσε το «δώρο» του Μόρα και «κλείδωσε» το διπλό για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Τζούρτζεβιτς με υπέροχη κεφαλιά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές για τα «καναρίνια» που παραμένουν μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη κι ενώ έχουν παιχνίδι περισσότερο. Αποδοκιμασίες από τους φίλους των γηπεδούχων με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Το ματς

Τον ορισμό του «γκολ από τα αποδυτήρια» επιβεβαίωσε στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός. Μόλις στο 6’ οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ, μπαίνοντας ιδανικά στο παιχνίδι. Ο Μάριν έκανε εκπληκτική ενέργεια στον άξονα, είδε το κόψιμο του Φορτούνη και του έδωσε τη μπάλα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πλασάρει στην κίνηση τον Κυριακίδη και να γράφει το 0-1. Μετά το δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να συνέρχονται από το εις βάρος του γκολ και προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση και με τους Φορτούνη-Καρίμ-Μάριν έβγαζαν διάθεση για να… ξεράνουν ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους. Το πρόβλημα, όμως, στην τελική πάσα –και ο ατομισμός του Ιρανού φορ- δεν έδιναν την ευκαιρία στους πρωταθλητές Ελλάδας να σφίξουν πιο γερά τη θηλιά γύρω από το λαιμό των γηπεδούχων.

inner

Δειλά-δειλά οι παίκτες του Χάβου άρχισαν να βγαίνουν από τα καρέ τους και με αιχμή του δόρατος τον «αεράτο» Μάζουρεκ θέλησαν να δημιουργήσουν απειλητικές στιγμές μπροστά από την εστία του Προτό. Ο τελευταίος χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο 23’, όταν έκλεισε σωστά τη γωνία του και είπε «όχι» στο δύσκολο πλασέ του Μοράρ. Και… από το πουθενά ήρθε η ισοφάριση! Με… εντυπωσιακό αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27’! Ο Ντίας έκανε ένα φαινομενικά «εύκολο» γέμισμα από τα αριστερά, αλλά ο Βέλγος αμυντικός του Ολυμπιακού άθελά του… κρέμασε τον Προτό, γράφοντας το 1-1. Οι ερυθρόλευκοι ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν εκ νέου το γκολ, αλλά είναι αλήθεια πως προβλημάτιζαν… Έμοιαζαν να περιμένουν τα πάντα από τον Φορτούνη, την ώρα που ο Πάρντο δεν έδινε τίποτα, ο Μάριν ήταν… πότε έτσι, πότε αλλιώς, τα ακραία μπακ δεν ανέβαιναν κι ο Ταχτσίδης δεν προσέφερε στην ανάπτυξη. Το πρώτο μέρος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε στο «Χ», αν και ο Μάριν θα μπορούσε στο φινάλε να είχε… αλλάξει την ιστορία. Στο 38’, όμως, βρήκε… αέρα και δεν μπόρεσε να εκτελέσει από κοντά (από ωραία ενέργεια του Ελαμπντελαουΐ), ενώ στο… καπάκι σημάδεψε άουτ από πλάγια θέση, μετά από όμορφη συνεργασία με τον κινητικό Ανσαριφάρντ.

inner

Ο Λεμονής δεν άργησε να πάρει αποφάσεις και με το καλημέρα του δεύτερου μέρους έβγαλε τον «χλωμό» Πάρντο και έριξε στο ματς τον Οφόε, προκειμένου να βρει παιχνίδι από τον άξονα και να ελευθερώσει τον Φορτούνη. Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης να ήταν… ανησυχητικό για τους Πειραιώτες, αφού έδειχναν να έχουν… κάτσει εντελώς, ωστόσο άλλαξαν άρον-άρον το τσιπ και… καθάρισαν τη μπουγάδα! Μπορεί, λοιπόν, στο 57’ ο Κυριακίδης να έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Κούτρη (ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας από υπέροχη βαθιά μπαλιά του Οφόε), αλλά φαινόταν πως οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχιζαν να πατούν γκάζι. Και το διαπίστωσαν άπαντες μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, όταν το 1-1 μετετράπη σε 1-3 στο 62’ και στο 66’!

inner

Ο Οφόε, λοιπόν, έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον κενό χώρο για τον Ανσαριφάρντ, αυτός προσποιήθηκε με εκπληκτικό τρόπο πάνω στον Μόρα, γύρισε το κορμί του και έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε για τον Φορτούνη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του και να βάλει… φαρδιά την υπογραφή του. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα ο Ιρανός φορ κλείδωσε, ουσιαστικά, το τρίποντο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ξετυλίγοντας το… δώρο του Μόρα (που αναδεικνύεται σε μοιραίο του Παναιτωλικού). Ο Έλληνας στόπερ θέλησε να γυρίσει τη μπάλα πίσω, αλλά έβγαλε… ασίστ στον Καρίμ, ο οποίος πέρασε τον Κυριακίδη και σε κενή εστία, έγραψε το 1-3, παίρνοντας… δόξα από τον Φορτούνη.

inner

Η αλήθεια είναι πως τα… back to back γκολ «έκοψαν» τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να κυνηγήσουν το… οτιδήποτε, με την κλεψύδρα να αδειάζει και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει ολοταχώς προς ένα σημαντικό διπλό. Ξαφνικά, βέβαια, από το… σβηστά, θα μπορούσαμε να ζήσουμε θρίλερ, αν ο Ρόσα ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματά του. Κι αυτό γιατί στο 80’ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής από κοντά, αλλά τη μία ο Προτό κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το δοκάρι… του είπε «όχι», αποτρέποντας το 2-3. Αυτή η φάση ξύπνησε τους παίκτες του Παναιτωλικού, που δημιούργησαν 1-2 καλές στιγμές ακόμα (λόγω και του ότι ο Σισέ ήταν κακός σήμερα, έχοντας κακές τοποθετήσεις), αλλά η μπάλα δεν μπήκε στο… πλεκτό. Και στο 91’ ήρθε το… κερασάκι στη τούρτα για το θριαμβευτικό τρίποντο του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά για τον Ομάρ, αυτός γέμισε ωραία και ο Τζούρτζεβιτς (είχε μπει στο ματς αντί του Ανσαριφάνρτ) με υπέροχη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο Αγρίνιο!


Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης (67’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74’ Μαρκόφσκι)

Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Τσέναμο, Βασιλούδης, Γιαννιώτης, Ροντρίγκες, Μύγας

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Κούτρης (69’ λόγω τραυματισμού Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46’ Οφόε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (76’ Τζούρτζεβιτς)

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ζιλέ, Μάρτινς

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Πάτρας
Γήπεδο: Αγρινίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x