Stoiximan Super League

Κούδας: «Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ με Μπερμπάτοφ» (audio)

Κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα απ’ τη μεταγραφή του Μπερμπάτοφ θα βγει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Στο σωστό δρόμο η ομάδα με Άρνεσεν-Τούντορ», πρόσθεσε ο παλαίμαχος άσος.

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα από τη μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εξέφρασε Γιώργος Κούδας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την απόκτηση του Βούλγαρου φορ από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παράλληλα, ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Φρανκ Άρνεσεν και του Ιγκόρ Τούντορ, υποστηρίζοντας ότι είναι στο σωστό δρόμο η ομάδα και θα πρέπει να μιλάει για πρωτάθλημα ένα – δύο χρόνια μετά.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για την μεταγραφή του Μπερμπάτοφ και αν αξίζει το «10» που τίμησε ο ίδιος στο παρελθόν

«Συμφωνώ ότι θα πάει σε μία πλάτη που το αξίζει. Πρέπει να κάνουμε τις συγκρίσεις με τα δεδομένα. Είναι ένα μεγάλο όνομα και ελπίζω να δώσει αυτά που περιμένει ο κόσμος που θα πάει και για εκείνον στο γήπεδο».

Για τη δυναμική μίας μεταγραφής επιπέδου Μπερμπάτοφ:

«Μία τέτοια κίνηση έχει αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα. Και για τον κόσμο που θα δει έναν παίκτη που έχει παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μιλάμε για έναν παίκτη που από όσο έχω δει στα πρωταθλήματα που έχει παίξει, εκτός από γκολ, έχει και ντρίμπλα και τεχνική κατάρτιση. Η φανέλα δεν παίζει ρόλο, είναι και τα προσόντα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή».

Για την ηλικία του, αφού ο Βούλγαρος άσος είναι 35 ετών:

«Γελάω με κάτι τέτοια. Όσο και αν είναι δέλεαρ τα οικονομικά, το 1984 αποφασίζω να αποχωρήσω, επειδή δεν μπορούσα να παίξω ολόκληρο το ματς. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να παίξω στην ομάδα. Παίρνω τη θέση του τεχνικού διευθυντή και παίρνουμε το πρωτάθλημα. Εγώ αποφάσισα ότι από τη στιγμή που δεν μπορώ, ήταν καλύτερο να σταματήσω. Οι μεγάλοι παίκτες έχουν το κριτήριο αυτό. Τότε ήμουν 38 ετών. Γιατί να κάνουμε κριτική σε έναν παίκτη για την ηλικία του. Ο Λίνο ήταν 35 και ανεβοκατέβαινε τη γραμμή του. Καταλαβαίνει πότε θα πρέπει να σταματήσει. Δεν ήθελα να φάω τη… μούντζα και για αυτό σταμάτησα».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και το πλάνο Άρνεσεν – Τούντορ:

«Αυτά που έλεγα πριν από 31 χρόνια που έχω σταματήσει, αρχίζουν να υλοποιούνται μερικά από τα όνειρά μου. Αυτή η ομάδα, με αυτή τη λογική και με αυτό τον τεχνικό διευθυντή και με τον προπονητή έχει βάλει σε σωστή πορεία τον ΠΑΟΚ. Και με τα νέα παιδιά που είναι στο ρόστερ, αφού δεν ξεχνάω την καταγωγή μου και πού έφτασα. Τους δίνεται μεγάλη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μεγάλος σύλλογος. Καλή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και άλλες ομάδες, αλλά δεν έχουν δικά τους παιδιά. Γιατί να μην πιστέψουμε στα δικά μας παιδιά. Δεν μπορεί ένας παίκτης να παίξει το ρόλο του δεκαριού και να δώσει πάσες στον Μπερμπάτοφ. Πιστεύω σε αυτό το πρότζεκτ. Από την πρώτη στιγμή ενθουσιάστηκα, παρά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τα άσχημα αποτελέσματα σε δυναμώνουν, αφού υπάρχουν και αυ΄τα στο ποδόφαιρο. Δεν πρέπει να επηρεάζονται από τον κόσμο και τον Τύπο, πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν για να φ΄τασουν πιο ψηλά. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά τους αέρα με μία καλή εμφάνιση και με τα καλά λόγια του δημοσιογράφου. Τόσα χρόνια έπειξα, αλλά ποτέ δεν είπα ότι έμαθα και δούλεψα μέχρι το τέλος».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μετά την απόκτηση του Μπερμπάτοφ:

«Δεν δίνω τέτοιες απαντήσεις, γιατί είναι παγίδες. Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Πρέπει να δέσει και στα επόμενα ένα δύο χρόνια να μιλάμε για μεγαλύτερα πράγματα. Έτσι χτίζονται οι ομάδες. Από 1968 από την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ, η ομάδα η καλή έδεσε μετά το ‘71, ‘72 και το ’73. Ήρθε ο Σαράφης, ο Γούναρης, ο Ιωσηφίδης».

Για το ταλέντο του Δημήτρη Πέλκα:

«Έκανε ένα βήμα και πήγε σε ένα άλλο πρωτάθλημα και έπαιξε όσο έπαιξε. Από εκεί και πέρα, αν πραγματικά δουλέψει στη συνέχεια θα φανεί το πλούσιο ταλέντο του. Είχα βαφτίσει πολλούς “ταλέντο Κούδα” και έπεσα έξω. Πιστεύω ότι ορισμένα παιδιά που είναι στην ομάδα, χωρίς να τα αναφέρω, μπορούν να κάνουν καριέρα. Είναι πολλά τα παιδιά είναι ο Μυστακίδης, ο Σαββίδης, ο Κίτσιου και άλλα πολλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x