Ελλάδα

Κούγιας: «Ένα διεφθαρμένο σύστημα ελέγχει το ποδόσφαιρο»

Για καθοδηγούμενο κέντρο εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στη δίκη του «Koriopolis» ο Αλέξης Κούγιας. Χαρακτήρισε «δωροδοκούμενους» τους ανθρώπους της ΕΠΟ και «σούπερ μάρκετ» τις εκλογές.

Για ύπαρξη ενός «διεφθαρμένου συστήματος που ελέγχει το ποδόσφαιρο» έκανε λόγο στη δίκη του «Koriopolis» ο Αλέξης Κούγιας.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ σημείωσε αρχικά: «Αν δείτε τους προέδρους των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων, που εκλέγουν τον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, θα καταλάβετε για τι ανθρώπους μιλάμε (…)

Η κάθε τοπική ένωση, για να ψηφίσει έναν πρόεδρο της ΕΠΟ, ζητά από αυτόν δύο πράγματα. Οι τοπικές ομάδες ανεβαίνουν κατεβαίνουν κατηγορίες και να διορίζονται οι τοπικοί διαιτητές. Οι άνθρωποι των ενώσεων είναι άνθρωποι δωροδοκούμενοι. Έχουν μετατρέψει τις εκλογές της ΕΠΟ σε σούπερ μάρκετ».

Όσο για τον τρόπο λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες για το πώς διορίζονταν οι διαιτητές και για το τι εγκλήματα έκαναν. Πάντα οι άνθρωποι αυτοί της ΕΠΟ, χρειάζονται κάποιον ισχυρό ποδοσφαιρικό παράγοντα, που να δίνει την προστασία για να συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι».

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της δίκης έχει ξεπεράσει τις δυο ώρες και αυτή τη στιγμή συνεχίζεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x