Stoiximan Super League

Κούγιας: «Με απείλησε ο Κοτσώνης»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την ενδεχόμενη τιμωρία των κατηγορούμενων της υπόθεσης Noor 1 στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση.

Βαρύτατη μπορεί να είναι η ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Noor 1 όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στον Σπορ FM 94,6.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη και επεσήμανε ότι εάν γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση να βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια, ενώ αποκάλυψε ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης τον είχε "χρεώσει" (σσ. απειλήσει) γιατί έκανε έντονη κριτική στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Εάν γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση τότε θα είναι καταστροφική για τους κατηγορούμενους. Μονόδρομος ως βασική ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη για την μεταφορά την αποθήκευση και την κατοχή των ναρκωτικών ανεξάρτητα και εάν πρόκειται για τρεις διαφορετικές πράξεις, θα επιβληθεί μια ποινή και όσον αφορά την κύρια πράξη που είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση επειδή για κάποιους εξ αυτών υπάρχει και η συμμετοχή της διεύθυνση ή της ηγετικής θέσης τότε προβλέπεται φυλάκιση από δέκα ένα και 20 χρόνια», τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στην κατηγορία πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης ήταν ο υπερ-διευθυντής της οργάνωσης.

«Θα κρατήσω μεγάλες αποστάσεις από ό,τι συνέβη γιατί ούτε καν έχω διαβάσει την δικογραφία ούτε ήμουν εκεί στη δίκη. Πολύ περισσότερο δεν άκουσα την κα.Τρουπή. Άκουσα από εσάς ότι κα.Τρουπή ανέφερε πράγματα που δεν ακούστηκαν στο δικαστήριο μπορεί να είναι εντυπωσιακό αλλά και παράνομο. Όταν έχεις δομημένο λόγο και χρησιμοποιείς επιχειρήματα ή στοιχεία που δεν χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία μπορεί να εντυπωσιάζεις αλλά ξέρεις ότι ήδη έχεις κάνει μια υπέρβαση σε αυτό που καλείσαι να κάνεις.

Όταν επικαλείσαι μάρτυρες που δεν κατέθεσαν ή επικαλείσαι στοιχεία που δεν κατατέθηκαν τότε δεν έχει κανένα ρόλο. Η άποψή μου είναι ότι σεβόμαστε την άποψη των εισαγγελέων αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα με την άποψη των δικηγορών. Ο συνήγορος κάποιου πρέπει να τον υπερασπιστεί ενώ ο εισαγγελέας τοποθετείται ανιδιοτελώς. Είναι σημαντικό το γεγονός να περιμένουμε την απόφαση γιατι ξέρετε ότι δικάζονται συμπεριφορές ανθρώπων και οχι άνθρωποι".

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του Αιμίλιου Κοτσώνη...

"Ο κ.Κοτσώνης δεν είχε χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ήταν αδελφικός φίλος για πολλά χρόνια του Νίκου Πατέρα του Ιάκωβου Μελισσανίδη και του Μαρινάκη. Όταν ήταν αδελφικοί φίλοι αυτοί. Ο Κοτσώνης όφειλε την ύπαρξη του στον Πατέρα και για τους δικούς του λόγους πήγε δίπλα στον Μαρινάκη γιατί είχε προβλήματα με τις επιχειρήσεις του.

Είπα ότι ο Κοτσώνης δεν είχε χρήματα για να τα τοποθετήσει στο ποδόσφαιρο. Η κα.Τρουπή δέχθηκε ότι χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτηθούν οι ποσότητες αυτές. Άρα καταρρέει και ένα σενάριο ότι αφού δεν τα είχε τα χρήματα ο Κοτσώνης τότε ποιος τα είχε... Ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αφού έχει στενή σχέση με τον Μαρινάκη, ότι από πίσω του είναι ένας οικονομικός παράγοντας.
Στην εισαγγελική πρόταση όπως την διάβασα, είδα ότι η κα.Τρουπή απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν πληρωθεί χρήματα. Και είχε επιχειρήματα, ότι ο κατηγορούμενος άνοιξε έναν λογαριασμό για να καταθέσει εκεί τα χρήματα όταν πουλούσε το προϊόν.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίου γίνονται οι συμφωνίες αυτές. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο το πρόβλημα δεν είναι να το παράγεις, Μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος χωρίς να πάρεις ένα ευρώ αλλά δεν μπορεί να εμπιστευθεί τον καθένα. Μπορεί κάποιος εξ αυτών. Μπορεί να είναι κάποιος σύνδεσμος.
Γνώριζα τον Αιμίλιο Κοτσώνη και για αυτό θα απέκλεια και αποκλείω μέχρι και σήμερα, ότι δεν είναι προσωπικότητα να τον εμπιστευθεί κανείς, δεν είναι προσωπικότητα που μπορεί να έχει κάνει τέτοιο αδίκημα. Δεν ξέρω τι γίνεται στην εξέλιξη των ανθρώπων και το λέω για έναν άνθρωπο ότι μου είχε πει σε ένα ταξίδι που έκανα την προσπάθεια μέσω της κα.Παπανδρέου και του κ.Κορέα ότι είμαι... χρεωμένος. Ότι δεν έχω καλές σχέσεις. (απάντηση δημοσιογράφου: Σας απείλησε δηλαδή)... Ε είμαι χρεωμένος. Γιατί έκανα καταθέσεις (για την υπόθεση και τον κ.Μαρινάκη)"

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x