Μικρογραφία των σκανδάλων που αποκαλύπτονται σε FIFA και UEFA χαρακτήρισε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε για «συμμορία», η δράση της οποίας είναι αντίστοιχη με τα όσα αποκαλύπτονται στις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα πρόστιμα που του επιβάλλονται είναι «απόπειρα να του κλείσουν το στόμα» και επανέλαβε την άποψη ότι υπάρχει θέμα απιστίας στην πρόσληψη Αναστασιάδη στην Εθνική.Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Κούγιας

Για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε εξαιτίας δηλώσεων: «Εγώ έκανα δηλώσεις για 16 στημένα πέρυσι και για κάποιον που τον ψάχνει η Ιντερπόλ. Πώς γίνεται αυτό να είναι δυσφήμιση και να τιμωρούμαι εγώ και όχι, για παράδειγμα, ο Μελισσανίδης που είπε ενώπιον 20 ατόμων ότι θα βάλει τους μπράβους να με ξεβρακώσουν και ότι η ΑΕΛ του χρόνου θα πέσει στη Β’ Εθνική;»

Για τις συζητήσεις του με του αξιωματούχους των ευρωπαϊκών συνομοσπονδιών: «Τους είπα ότι με αφορμή την εγκληματική συμπεριφορά του Μπλάτερ και του Πλατινί, τα ίδια γίνονται και στην Ελλάδα. Είναι μια μικρογραφία αυτών που συνέβαιναν στη FIFA και την UEFA. Δείτε το περσινό Ξάνθη-ΑΕΛ και σκεφτείτε ότι αυτός ο διαιτητής λίγο μετά ξανάπαιξε.

Τους είπα ότι αφήνουν αυτή τη συμμορία να δρα σε όλες τις κατηγορίες με κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Παπαδόπουλο που απειλεί διαιτητές και προέδρους ΕΠΣ. Ενώ τα γνωρίζουν αυτά, όταν τα λες, αντί να διατάξουν έρευνα, σου βάζουν ένα πρόστιμο και προσπαθούν να σου κλείσουν το στόμα».


Για την απάντηση που πήρε: «Μου είπαν ότι όλα αυτά τα ακούν για πρώτη φορά και ότι κανένας δεν τους είπε τίποτα για όσα έχουν συμβεί. Και τους είπα την άλλη φορά να έρθουν μαζί με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Δέδε».

Για την πρόσληψη Αναστασιάδη στην Εθνική: «Υπάρχει θέμα απιστίας με τον Αναστασιάδη. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς φεύγουν αυτά τα λεφτά. Εμείς δίνουμε περίπου 11 εκατ. ευρώ τον χρόνο στην ΕΠΟ. Ο Αναστασιάδης μέχρι τη μέρα που δούλεψε επαγγελματικά έπαιρνε 7.000 ευρώ τον μήνα και οι βοηθοί του έπαιρναν 3.000 ευρώ και τώρα παίρνει 40.000. Από τη μέρα που ανέλαβε ο κ. Γραμμένος βγαίνουν αποφάσεις που ανατρέπουν αποφάσεις και είναι η πρώτη φορά επί της εποχής του που θεσπίστηκε μισθός. Επίσης ξεκίνησε μια νέα διαδικασία στην ΕΠΟ, τα τροφεία, που είναι μια ιστορία 20 εκατ. ευρώ».

Για την άποψη που έχουν οι αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο κ. Φούσεκ είπε ότι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η βία. Και τον ρώτησα γιατί έφεραν τον Περέιρα αν το πρόβλημα δεν είναι η διαιτησία; Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε το ’96 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Υπάρχουν υποκλοπές που δείχνουν τι συνέβαινε και δεν καταλαβαίνω πώς έλεγαν ότι δεν ξέρουν. Αυτό συμβαίνει όμως επειδή διαβάζουν ό,τι τους δίνει ο κ. Δέδες. Τους είπα ότι τους καθιστώ προσωπικά υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στην ομάδα μου φέτος, μετά τα όσα μας συνέβησαν τη σεζόν που τελείωσε με πορτοφολάδες διαιτητές».

Κάνεις Cash out από παντού μέσω Opapp και πληρώνεσαι στο πρακτορείο.
TAGS: Λάρισα