Champions League

ΚουλιμπαΛΙ-ΟΝ και τέζα… (video)

Καταδικαστική ήττα 2-1 από τη Γάνδη στο «Ζερλάν» υπέστη η Λιόν, που έμεινε εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. «Δράστης» στο 95’ ο Κουλιμπαλί, που έφερε την ομάδα του σε θέση πρόκρισης.

Το παιχνίδι στο Ζερλάν ήταν «do or die» για τη Λιόν. Μετά την ήττα της Βαλένθια από τη Ζενίτ, η Ολιμπίκ ήθελε μόνο νίκη απέναντι στη Γάνδη για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο του Champions League. Όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη, αλλά ηττήθηκε κιόλας με σκορ 2-1, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

Η ήττα αυτή ήταν καταδικαστική για τους Γάλλους, καθώς έμειναν στην τελευταία θέση με έναν βαθμό και κατ’ επέκταση εκτός συνέχειας και από το Europa League. Από την άλλη, οι Βέλγοι πέρασαν στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τη Βαλένθια κατά έναν βαθμό και πλέον κρατούν την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τους.

Το ματς:

Η Ολιμπίκ μπήκε φουριόζα και στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Φερί, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τζεζάλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Γάνδη είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Νέτο, που νικήθηκε από τον Λόπες. Το παιχνίδι «άνοιξε» με εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Στο 19’ ο Σελς σταμάτησε τον Λακαζέτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεζάγκερε έχασε τεράστια ευκαιρία για τους Βέλγους να ισοφαρίσουν. Αυτό έγινε στο 32’ μετά από προσωπική ενέργεια του Μιλίσεβιτς. Καλές στιγμές υπήρξαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά τρίτο γκολ δεν μπήκε και το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε και στην επανάληψη η Λιόν, η οποία απείλησε με τους Βαλμπουενά (51’) και Τζεζάλ (56’), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σελς είπε «ΟΧΙ». Οι γηπεδούχοι πίεζαν προκειμένου να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, αλλά πίσω υπήρχαν κενά και οι Βέλγοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους. Στα τελευταία λεπτά, οι Γάλλοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά παρά τις ευκαιρίες, με κορυφαία το σουτ του Λακαζέτ στο 88’, το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αντ’ αυτού, σκόραρε η Γάνδη στο 95’ με τον Κουλιμπαλί, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 90’ και πήρε τη μεγάλη νίκη με σκορ 2-1.



Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Ζενίτ-Βαλένθια 2-0
(15’ Σατόφ, 74’ Τζιούμπα)

Λιόν-Γάνδη 1-2
(7’ Φερί - 32’ Μιλίσεβιτς, 90+5’ Κουλιμπαλί)

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Ζενίτ 15 (12-4)
2. Γάνδη 7 (6-6)
3. Βαλένθια 6 (5-7)
4. Λιόν 1 (3-9)

Επόμενη (6η) αγωνιστική (09/12)

Βαλένθια-Λιόν (21:45)
Γάνδη-Ζενίτ (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x