Αγγλία

Κούμαν: «Η μη απόκτηση του Ζιρού μου κόστισε την δουλειά μου»

Ο Ολιβιέ Ζιρού βρέθηκε πολύ κοντά στην Έβερτον το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά δεν έγινε «ζαχαρωτό» και αυτό φαίνεται πως κόστισε την θέση του Ρόναλντ Κούμαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το ξεκίνημα της Έβερτον την φετινή χρονιά είναι τραγικό. Μετά από 9 αγώνες στην Premier League βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού με 8 βαθμούς (2 νίκες – 2 ισοπαλίες – 5 ήττες). Στο Europa League η κατάσταση είναι ίδια, καθώς είναι τελευταία στον όμιλο της με 1 βαθμό (1 ισοπαλία – 2 ήττες).

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Ρόναλντ Κούμαν αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Έβερτον. Παρόλα αυτά ο Ολλανδός τεχνικός πιστεύει πως αν είχε αποκτήσει τον Ολιβιέ Ζιρού τα πράγματα θα ήταν αλλιώς και δεν θα είχε απολυθεί, όπως είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο «Voetball International».

«Είχαμε τον Ζιρού στα θεμέλια. Θα ήταν τέλεια για μας αν ερχόταν, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στο Λονδίνο. Ήταν πολύ δύσκολο να το δεχτούμε και ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε καλύτερο επιθετικό», ανέφερε ο 54χρονος κοουτς.

«Ο Λουκάκου ήταν σημαντικός για μας, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά και για τον τρόπο που έπαιζε. Ήταν δυνατός, γρήγορος και άμεσος. Υπήρχε πάντα μία επιλογή για βαθιά μπαλιά. Τώρα που έφυγε έχουμε τον Νίκολα Βλάσιτς και τον Γουέιν Ρούνεϊ που θέλουν την μπάλα στα πόδια τους. Πουλήσαμε τον Λουκάκου 85 εκατ. ευρώ –η πιο ακριβή μας πώληση– και ο Σίγκουρτσον κόστισε τα μισά. Φυσικά και είναι πολλά τα λεφτά, αλλά στην Αγγλία είναι διαφορετικά τα νούμερα. Οι παίκτες κοστίζουν περισσότερα από όσα αξίζουν. Έτσι λειτουργεί η αγορά», συμπλήρωσε ο πρώην προπονητής της Έβερτον.

Επιμέλεια: Μάνος Σταματάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x